Jessica Chastain syytti Game of Thronesia kieroutuneesta naisen voimaannuttamisesta – viittasi sarjassa nähtyyn raiskaukseen

Kaikki eivät olleet samoilla linjoilla.

MeToo-liikkeessä vaikuttava X-Men: Dark Phoenix -näyttelijä Jessica Chastain ei ole tyytyväinen Game of Thronesin juonikuvioihin. Hänen mielestään Sansa Starkin uusi minäkuva ja voimakkuus kumpuaa väärästä lähteestä.

Chastain otti esimerkiksi Battle of Winterfell -jakson kohtauksen, jossa Sansa keskustelee Hurtan kanssa. Hurtta sanoo kohtauksessa, että jos Sansa olisi lähtenyt hänen mukaansa Kuninkaansatamasta, hänen ei olisi tarvinnut kärsiä Pikkusormen ja Ramsay Boltonin käsissä.

– Ilman Pikkusormea, Ramsayta ja muita, olisin säilynyt pikkulintuna loppuelämäni, Sansa vastasi Hurtalle.

Chastain ei ollut tästä repliikistä mielissään.

– Raiskaus ei ole väline, jolla hahmosta tehdään voimakkaampi. Naista ei tarvitse uhriuttaa, jotta hänestä saadaan perhonen, Chastain sanoi.

Näyttelijättären mielestä Sansan voimakkuus kumpuaa vain hänestä itsestään. Pikkulintu oli Chastainin mukaan feenikslintu, joka nousi tuhkasta.

Twitter-kansa kommentoi Chastainin pohdintoja monella tavalla. Joidenkin mielestä kaikki kokemukset muovaavat ihmistä – niin hyvät kuin pahat. Toisaalta myös muistutettiin, että kirjoissa Sansa löysi voimakkuutensa ilman jatkuvia kovia kokemuksiakin.

Lähde: Bounding Into Comics

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut