Jim Carreyn komediahitin piti alun perin olla kauhuelokuva – lajityypin vaihtanut ohjaaja kohtasi vastustusta: ”Se oli todellinen taistelu”

Studio ei ollut ohjaajan kanssa samalla aaltopituudella lajityypistä.

Vuonna 1994 ilmestyneen The Mask – naamio -komedian piti alun perin olla kauhuelokuva, paljastaa ohjaaja Chuck Russell.

New Line -studion suunnittelma oli tehdä Jim Carreyn pääosittamasta The Maskista Painajainen Elm Streetillä -elokuvien kaltainen kauhutarina. Russell kuitenkin halusi tehdä komedian.

– Se on hyvä esimerkki oman visiosi eteen taistelemisesta elokuvissa. Me muutimme sen kauhuelokuvasta komediaksi. Se alun perin kuviteltiin kauhuelokuvaksi. Se oli todellinen taistelu, Russell muisteli.

The Mask perustui samannimiseen sarjakuvaan, joka oli paljon synkempi kuin Russellin komediallinen näkemys. Russell kertoi halunneensa tehdä elokuvasta komedian, koska hänen mielestään hahmo oli sarjakuvissa liian Freddy Kruegerin kaltainen.

Russell sai kuitenkin aluksi ideaa vastustavan studion vakuutettua komedian tekemisestä. Lajityypin vaihtaminen oli varmaankin hyvä päätös, sillä The Maskista tuli ilmestyessään suuri hitti.

– He ovat tehneet sarjakuvista enemmän elokuvieni kaltaisen, mutta alkuperäiset sarjakuvat olivat todella siistejä, synkkiä ja pelottavia. Mutta tiesin, että elokuvana se olisi ollut liian samankaltainen Freddy Kruegerin kanssa, Russell summasi.

Lähde: Digital Spy