John Travolta puolustelee vakaumustaan

Alex Gibneyn tuore HBO:lle tekemä paljastusdokkari Going Clear: Scientology and the Prison of Belief tekee ainakin yhden mielenkiintoisen kysymyksen: miksi skientologiakokoukset ovat kuin sekoitus 40-lukulaisia natsikokouksia ja erityisen räikeitä intialaisravintoloita? Niin, miksi? Ehkä John Travolta osaa vastata tähän?

John Travolta on Hollywoodin suurin ja komein idiotismin puolustelija. Skientologia on hänen jumalansa. Uskontoja on monenlaisia, mutta uskominen scifi-kirjailija L. Ron Hubbardin fiktiiviseen tuotantoon jumalaisena tekstinä ja ehdottomana lakina on jotain aivan omalaatuista itsensä saastuttamista.

Travolta ei aio dokkaria katsoa, mutta hän haluaa silti siitä puhua. Tampa Bay Timesille antamassaan haastattelussa näyttelijä kertoo kuinka kaunis skientologia on hänelle ollut: ”en ymmärrä miksi kukaan haluaisi hyökätä sen [skientologian] kimppuun.”

”En ole kokenut mitään sellaista mistä dokkari kertoo.” Travolta jatkaa, ”Ei siinä olisi mitään järkeä minulle tai Tomillekaan”, viitaten Tom Cruiseen, toiseen Hollywoodin skientologiavatipäähän.

Skientologia kuulemma auttoi Travoltaa, kun näyttelijän poika Jett kuoli äkillisesti vuonna 2009. ”Olen käyttänyt [skientologien kehittämää] teknologiaa tukiessani muita vanhempia heidän surussaan”, paljastaa John.

No kylläpä on oikein mukava tietää, että Travolta ”auttaa” syvässä hädässä olevia ihmisiä pseudotieteelllisillä höpöhöpö-laitteilla, joilla on luultavasti vain tuhoisia seurauksia.

Myös ne rauhanomaisemmat filosofiat ja uskonnot auttavat ihmisiä hädässä, mutta näiden uskontojen ei kuitenkaan tarvitse vakoilla jäseniään, lähettää heitä salaisille leireille, joissa heidät suljetaan lukkojen taakse kuukausien ajaksi, tai jonka pomoilla ei ole rikosrekisteriä ja jatkuvia hyväksikäyttöoikeudenkäyntejä.

Uskonnolliset kultit. Aina löytyy tyhmiä vedätettäviä.

Alla dokkarin traileri.

YouTube video

Lähde: A.V. Club

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut