Jokerin käsikirjoitus on nyt ilmaiseksi kaikkien luettavissa – Harvinainen alustus ratkaisee katsojia pohdituttaneen seikan

Kaipaatko iltalukemista?

Todd Phillipsin ja Scott Silverin käsikirjoitus Joker -elokuvaan on nyt kenen tahansa luettavissa. 119-sivuista käsikirjoitusta on kehuttu jopa Oscarin arvoiseksi. Kiinnostavaa käsikirjoituksessa on harvinainen alustus lukijalle, ennen varsinaisen tekstin alkua. Se vastaa osaltaan kysymykseen, jota moni katsoja on arvuutellut – mihin aikakauteen elokuva oikeastaan sijoittuu?

”Tämä tarina sijoittuu omaan universumiinsa. Sillä ei ole yhteyttä mihinkään DC-elokuvaan, jotka ovat ilmestyneet ennen sitä. Näemme sen klassisena Warner Bros.-elokuvana. Karu, intensiivinen ja oudolla tavalla hauska, tämä arina sijoittuu menneeseen. Sanotaan vuoteen 1981. Se on levotonta aikaa. Gothamin rikosluvut ovat ennätyskorkealla. Roskakuskien lakko on rampauttanut kaupunkia viimeiset kuusi viikkoa. Jakautuminen ”omistaviin” ja ”omistamattomiin” on selvä. Unelmat ovat saavuttamattomissa, horjahtuen harhakuvitelmiin. Todd Phillips/Scott Silver”

”Dancing down the hallway into the sunset…” Käsikirjoituksen pääset lukemaan tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut