Joaquin Phoenix puhui nyt Joker-kohusta – selitti miksei ole juurikaan kommentoinut sitä

Näyttelijä pohti vakavia asioita.

Joaquin Phoenixin Joker on ollut tämän vuoden elokuvatapaus. Se on herättänyt niin ylistäviä arvioita kuin pelkoakin – se on kerännyt myös lipputuloja hurjat määrät.

Phoenix kommentoi nyt Joker-elokuvan herättämää keskustelua väkivallasta ja joukkoammuskeluista.

– Olin epämukavassa tilanteessa, koska ajattelin: ”En voi kommentoida, koska se on potentiaalisesti osa ongelmaa. Sitä nimenomaan ei pitäisi tehdä, Phoenix mietti.

– Joten yhtäkkiä vaikutti siltä, että olin välttelevä, että yritin vältellä tätä aihetta sen epämukavuuden vuoksi, Phoenix mietti.

Sen sijaan näyttelijä ei halunnut antaa kipinää väkivaltaiselle käytökselle.

– Oikeasti ajattelin, että juuri se (keskustelu asiasta) kiihdyttäisi tietynlaisen persoonallisuuden (esimerkiksi joukkoampujan) mieltä, Phoenix arveli.

Joker-pelot kumpusivat enimmäkseen Auroran joukkoammuskelusta vuonna 2012. Tuolloin Yön ritari -elokuvan näytökseen iski joukkoampuja. Hysteriaa ei ainakaan helpottanut Joker-elokuvan väkivaltaisuus ja mielenterveydelliset teemat.

Phoenix mietti myös, ettei olisi uskonut, että elokuva herättäisi niin valtavan määrän keskustelua. Hän piti ilmiötä mielenkiintoisena. Hän sanoi keskustelun elokuvasta olevan tervetullutta. Hän kuitenkin antoi ymmärtää, että elokuva kannattaa myös katsoa ennen  sen tuomitsemista.

Elokuvan väkivallan ja sen seuraamisten näyttäminen on hänen mielestään hyvä asia, koska hänen mielestään sarjakuvaleffojen väkivalta on tehnyt ihmisistä melkeinpä immuuneja sille.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut