Kotimaisen hittikomedian jatko-osa avasi vaisusti – Luvut jäivät kauas ykkösosasta

Tarhapäivä oli selvä ykkönen vaikka isompiakin lukuja luultavasti odotettiin

Suomalaiset kävivät viikonloppuna laiskasti elokuvissa. Viikonlopun katsotuin elokuva oli kotimainen uutuus Tarhapäivä, joka keräsi noin 15 000 katsojaa.

Eve Hietamiehen kirjaan perustuva elokuva on jatkoa Yösyötölle, joka sai kaksi vuotta sitten ensi-iltaviikonloppunaan lähes kymmenen tuhatta katsojaa enemmän. Molempien pääosaa esittää Petteri Summanen.

Pohjois-Amerikassa ykköseksi kaasutellut Le Mans 66 oli Suomessa neljänneksi katsotuin ensi-iltaviikonloppunaan reilulla 7 000 katsojalla.

Omaperäinen kauhudraama The Lighthouse oli listan seitsemäs noin 3 400 katsojan avauksella Kymmenen parhaan joukkoon ylsi myös ensi-iltaan tullut kauhuelokuva Countdown, joka keräsi noin 2 500 katsojaa.

Kuningattaren koiranpennusta kertova animaatio Corgi saa virallisesti ensi-iltansa ensi viikonloppuna, mutta se keräsi ennakkonäytöksissa noin 2400 katsojaa ja sijoittui sijalle 11.

Kaksi muuta ensi-iltaa eivät mahtuneet kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Katolisen kirkon pedofiliatapauksesta kertova ranskalaisdraama Jumalan armosta sai 532 katsojaa ja saksalainen sarjamurhaajaelokuva Kultainen hansikas 175 katsojaa.

Kuusi viikkoa ykkösenä ollut Joker putosi kakkoseksi mutta nousi viikonlopun jälkeen vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi. Sen katsojamäärä on nyt noin 356 000.

Lähde: Elokuvasäätiö

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut