Harvinainen tapaus – kotimaisesta elokuvasta odotettiin hittiä, mutta se ei tule lainkaan Finnkinon teattereihin

Kotimainen Yösyöttö-elokuva saa ensi-iltansa perjantaina, mutta sitä ei esitetä Finnkinon teattereissa.

4.10.2017 15:25

Yösyöttö-elokuvan tekijöiden ja Finnkinon välillä on syntynyt kiista, joka on johtanut harvinaiseen tilanteeseen. Elokuva jää Finnkinon teattereista kokonaan pois.

Suuri osa Suomen elokuvateattereista kuuluu Finnkinolle, ja nyt sille etsitään korvaavia esityspaikkoja.

Elokuvan levittäjä Nordisk Film on lähettänyt tiedotteeen, jossa kerrotaan elokuvan kohtalon Finnkinon teattereissa olevan uhattuna.

– Suruksemme joudumme toteamaan, että Yösyöttö-elokuva ei ollut tervetullut Finnkinon teattereihin tavanomaisin ehdoin. Emme voi hyväksyä Finnkinon vaatimusta saada lipputuloista normaalia suurempaa osuutta, koska sillä olisi tuhoisat vaikutukset koko kotimaiselle elokuva-alalle. Näiden vaatimusten edessä meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin todeta, että Yösyöttöä ei tulla näkemään Finnkinon teattereissa, kertoo Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

Eve Hietamiehen romaaniin perustuvan elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö. Pääosassa nähdään Petteri Summanen.

Elokuvan tuottaja Markus Selin pitää Finnkinon vaatimuksia epäoikeudenmukaisina.

– Finnkino muutti levityssopimusta yksipuolisesti, Selin kertoo Helsingin Sanomissa.

Finnkino on lähettänyt asiasta oman tiedotteensa, jota MTV siteeraa. Siinä kirjoitetaan, että Nordisk Film on evännyt Finnkinolta oikeuden myydä lippuja Yösyöttö-elokuvaan.

Helsingin Sanomille Finnkino on ilmoittanut, että yhtiöiden välinen raamisopimus on ollut tämän vuoden maaliskuusta asti katkolla, ja sen jälkeen Finnkino on tehnyt Nordiskille useita sopimusehdotuksia.

Suomen Kuvalehden jutussa on haastateltu Finnkinon Kalle Peltolaa, joka sanoo, ettei väite Finnkinon yksipuolisesti ajamasta uudesta sopimuksesta pidä paikkaansa.

Eri näkemykset kiistassa ovat johtaneet siihen, että Finnkinon teattereissa Yösyöttöä ei näillä näkymin esitetä. Päätös on varmasti isku elokuvan tekijöille, jotka ovat toivoneet suosikkiromaanin filmatisoinnista suurta menestystä. Suomen Kuvalehden mukaan Yösyötölle on povattu 200 000 katsojaa.

Episodin arvostelija ei Yösyötöstä välittänyt. Elokuva sai arviossamme vain yhden tähden.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa