Jouluinen kasariklassikko isolta kankaalta – Gremlins yhdistelee hillittömällä tavalla kauhua ja komediaa

BioRex Kulttuurikasarmin Pienen elokuvakerhon vuoden viimeisenä elokuvana nähdään Gremlins.

21.12.2023 13:07

Joe Danten ohjaama ja Steven Spielbergin tuottama Gremlins (1984) on ajaton klassikko, joka yhdistelee hillittömällä tavalla kauhua ja komediaa. Lisäksi se on mitä mainioin jouluelokuva!

Keksijä ostaa teini-ikäiselle pojalleen omaperäisen joululahjan. Kiinalaisesta antiikkikaupasta ostettu erikoinen eläin, mogwai, saa nimen Gizmo.

Kauppias varoittaa, että mogwain pitämiseen liittyy tarkkoja sääntöjä. Gizmo on pidettävä poissa kirkkaasta valosta, sitä ei saa ruokkia keskiyön jälkeen eikä missään tapauksessa kastella. Tietenkin sääntöjä ennen pitkää väistämättä rikotaan eikä siitä hyvää seuraa!

”Jälkikäteen on vaikea uskoa, että kukaan ei odottanut hittiä Joe Danten ohjaamasta ilkikurisesta hirviökomediasta, jossa pikkuruisesta ja isosilmäisestä karvaturrisöpöläisestä sikiää yhtäkkiä lauma kanien lailla lisääntyviä limaisia riiviöitä, joita kiinnostaa vain kaiken tuhoaminen ja käkättävä nauru perään. Miksi olennot toimivat niin? Koska saduistakin sen oppii: jos sääntöjä rikkoo, karkaa kaaos käsistä ja kaikki on mennyttä”, kuvailee Pienen elokuvakerhon alkuperäisjäsen, käsikirjoittaja ja ohjaaja Ilja Rautsi.

Elokuvasta järjestettiin Pienessä elokuvakerhossa jo yksi näytös tiistaina, mutta luvassa on vielä kaksi uusintanäytöstä torstaina 21.12. klo 20:00 ja maanantaina 25.12. klo 15:00.

Lisätietoja BioRexin sivuilta.

Lisää luettavaa