”Kaappi on todella inhottava paikka elää” – Gandalfina tunnettu Ian McKellen antaa uraneuvoja

Taru sormusten herrasta -tähti Sir Ian McKellen on sitä mieltä, ettei näyttelijöiden pitäisi piilotella seksualisuuttaan oman uransa takia. McKellen itse tuli kaapista vuonna 1988, koska hänestä tuntui siltä, että Britannian silloisen pääministerin, Margaret Thatcherin, hyväksymä laki sorti homojen oikeuksia.

Kaapista tuleminen ei kuitenkaan haitannut McKellenin uraa laisinkaan, vaan oikeastaan avasi ovet uransa suurimpiin rooleihin.

”Se kaikki tapahtui kun kerroin olevani homo”, tähti kertoi The Hollywood Reporterille. ”En tajunnut, että tämä hassu pieni asia oli niin valtava taakka minulle. Tämä on minun sanomani kaikille niille, jotka luulevat, että salailu on hyväksi heidän uralleen.”

Hollywoodissa on nykyään monia näyttelijöitä, jotka eivät peittele seksuaalisuuttaan. Muun muassa Neil Patrick Harris, Zachary Quinto, Matt Bomer ja Luke Evans ovat hyvin avoimia omasta homoudestaan. McKellen kuitenkin on huolissaan näyttelijöistä, jotka ovat edelleen kaapissa. Hän haluaisikin heidän näyttävän todellisen itsensä.

”Haluatko oikeasti olla se näyttelijä, joka tekee valkokankaalla seksikohtauksia naisten kanssa, mutta on oikeassa elämässä onneton homo? Ei ole vaihtoehtoa. Unohda urasi, kulta. Tee jotain aivan muuta… kaappi on todella inhottava paikka elää, se on likainen, pölyinen ja se on täynnä luurankoja. Et halua sitä. Avaa se ovi – tempaise se kunnolla auki ja ole oma itsesi”, Sir Ian revittelee.

McKellen kiittelee myös Mission: Impossible II:ta uransa käännekohtana: ”Kuvaukset viivästyivät ja viivästyivät, ja jos olisin lopulta kuvannut sen, en olisi ikinä saanut tilaisuutta X-Meneistä tai Taru sormusten herroista.”

Lähde: Film-news

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut