Kai muistat Hollywood-kaunotar Kim Basingerin? Tältä hän näyttää nyt

Mallintöiden kautta näyttelijäksi.

Hollywood-tähti Kim Basinger, 65, muistetaan eritoten 80- ja 90-luvun elokuvista. Hän on toki tehnyt senkin jälkeen näyttelijäntöitä.

Koulutyttönä hän oli vielä ujo. Vanhemmat yrittivät auttaa häntä laittamalla hänet harrastamaan balettia. 16-vuotiaana hän olikin jo päässyt irti ujoudestaan ja hän osallistui missikilpailuihin. Hän voitti ainakin yhden.

Myöhemmin hänelle tarjottiin mallintöitä ja 20-vuotiaana siitä tuli hänelle ammatti. 1970-luvulla hänet nähtiinkin mallina useissa lehdissä ja niiden kansissakin.

Hän alkoi myös opiskelemaan näyttelemistä. Hollywoodiin muutettuaan hänen ensimmäisiä roolejaan oli tv-sarjassa Charlien enkelit (1976).

Tunnetuimpia elokuvia häneltä ovat muun muassa Batman (1989), L.A. Confidential (1997 ja 9 1/2 viikkoa (1986). Hänet tunnetaan näyttelemisen lisäksi eläinsuojelutyöstä. L.A. Confidentialista hän voitti Oscar-palkinnon.

Tähdeltä ei ole tullut hetkeen elokuvia, eikä hänellä ole niitä IMDb-sivuston mukaan tulossakaan. Viimeisin pikainen näyttäytyminen hänellä oli Fifty Shades Freed -elokuvassa vuonna 2018.

Alla kuva ja video The Nice Guys -elokuvan haastattelusta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut