Kai muistat vielä Kim Basingerin? Ikinuori Hollywood-kaunotar ei vaikuta juurikaan vanhenevan! (kuvat)

Mallintöiden kautta näyttelijäksi.

Hollywood-tähti Kim Basingerin ura oli huipussaan 80- ja 90-luvulla. Hänet muistetaan muun muassa elokuvista Batman (1989), L.A. Confidential (1997) ja 9 1/2 viikkoa (1986). L.A. Confidentialista hän voitti Oscar-palkinnon.

65-vuotias tähti syntyi viisilapsiseen perheeseen vuonna 1953. Molemmat hänen vanhempansa olivat viihdebisneksessä – isä jazzmuusikko ja äiti esitti vesibalettia useissa elokuvissa.

Basinger oli koulutyttönä vielä ujo. Hänen vanhempansa saivat hänet pääsemään yli tästä laittamalla hänet balettitunneille. 16-vuotiaana hän olikin jo päässyt irti ujoudestaan ja hän osallistui missikilpailuihin. Hän voitti ainakin yhden.

Myöhemmin hänelle tarjottiin mallintöitä ja 20-vuotiaana siitä tuli hänelle ammatti. 1970-luvulla hänet nähtiinkin mallina useissa lehdissä ja niiden kansissakin.

Hän alkoi myös opiskelemaan näyttelemistä. Hollywoodiin muutettuaan hänen ensimmäisiä roolejaan oli tv-sarjassa Charlien enkelit (1976).

Tähdeltä ei ole tullut hetkeen elokuvia, eikä hänellä ole niitä IMDb-sivuston mukaan tulossakaan. Viimeisin pikainen näyttäytyminen hänellä oli Fifty Shades Freed -elokuvassa vuonna 2018. Hänet tunnetaan näyttelemisen lisäksi eläinsuojelutyöstä. Basingerista otetut tuoreet kuvat ovatkin Animal Protection Act -lehdistötilaisuudesta, joka järjestettiin Soulissa, Etelä-Koreassa.

Alla myös ideo The Nice Guys -elokuvaan liittyvästä haastattelusta.

AOP
AOP


Lähde:

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut