Kari Hotakaisen menestysromaanista tehdään elokuva – ensi-ilta jouluna 2018

Juha Lehtolan ohjaaman Ihmisen osa -draamakomedian kuvaukset käynnistyivät maanantaina Uudellamaalla.

17.10.2017 10:40

Kari Hotakaisen romaaniin perustuva Ihmisen osa ilmestyy jouluna 2018. Elokuvan ohjaa Juha Lehtola, joka on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Hotakaisen kanssa.

Elokuva kertoo hajonneen perheen hitsautumisesta takaisin yhteen. Hannu-Pekka Björkman esittää konkurssin runtelemaa keski-ikäistä Pekka Malmikunnasta, joka tekee kaikkensa pitääkseen elämäntilanteensa salassa perheenjäseniltään. Kaikki muuttuu, kun perheen vanhemmat Salme ja Paavo (Leena Uotila ja Asko Sarkola) päättävät tuloksettomien soittoyritysten jälkeen lähteä paikan päälle Helsinkiin katsomaan aikuisia lapsiaan (Björkmanin lisäksi Armi Toivanen ja Ria Kataja).

Vuonna 2009 ilmestynyt romaani on ollut myyntimenestys, ja siitä on tehty näyttämösovituksia muun muassa Helsingin kaupunginteatteriin ja Tampereen Teatteriin. Kirja on  käännetty kymmenelle kielelle, ja sille on myönnetty ranskalainen Prix Courrier International -palkinto parhaana käännöskirjana.

Juha Lehtola tunnetaan elokuvasta Aikuisten poika sekä televisiosarjoista Rakkauden nälkä, Rakkaus ja laki ja Tehdas.

Elokuvan tuottavat Misha Jaari ja Mark Lwoff tuotantoyhtiö Bufosta. Kuvaajana toimii J-P Passi (Hymyilevä mies, Tokasikajuttu).

Juha Lehtolan kuva: Aleksi Poutanen.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia