Kehuttu kauhuohjaaja Netflix-leffansa vähättelystä: ”Voivat ystävällisesti mennä ja puukottaa itseään naamaan”

Ohjaaja ei jaa Steven Spielbergin näkemystä siitä, mikä on tv-elokuva.

Kehutut Blue Ruin ja Green Room -elokuvat ohjannut Jeremy Saulnier on sanonut mielipiteensä meneillään olevasta Netflix vs. Cannes -väännöstä.

Cannesin uusien sääntöjen mukaan festivaaleille voidaan ottaa ainoastaan teatterilevitykseen päätyviä elokuvia – tehden näistä teoksista enemmän ”oikeita” elokuvia. Saulnier ei ole kiinnostunut väittelemään asiasta, vaan haluaa vain kyetä kertomaan tarinoita, joista on kiinnostunut. Ohjaaja sanookin, että ”on sääli”, etteivät Netflix ja Cannes ole päässeet yhteisymmärrykseen.

”Uusien levitysalustojen ja julkaisustrategioiden myötä ihmiset väittelevät alalla siitä, mikä on oikea elokuva. Itse pysyn mielelläni ulkona tästä väittelystä, kunhan saan jatkaa tarinoiden kertomista muiden ihmisen rahoilla. Oscar vastaan Emmy? Ihan sama”, Saulnier tiputtaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ohjaaja olisi välinpitämätön sitä kohtaan, miten hänen omia teoksiaan kuvaillaan.

”He jotka yrittävät selittää minulle, etteivät vaatimattomat elokuvani ole oikeita elokuvia, voivat ystävällisesti mennä ja puukottaa itseään naamaan lukuisia kertoja ja sytyttää sitten itsensä tuleen”, Saulnier lopettaa.

Saulnierin Netflix-elokuva Hold the Dark saanee ensi-iltansa striimialustalla ensi syksynä. Netflix veti lukuisten muiden elokuvien tapaan myös Hold the Darkin ulos Cannesista, missä sen odotettiin saavan maailmanensi-iltansa.

Lähde: IndieWire

Kuva elokuvasta Green Room (2015)

Aiheeseen liittyvät jutut