Steven Spielberg Netflix-elokuvista: ei asiaa Oscar-kisaan

Ovatko Annihilationin ja Mudboundin kaltaiset teokset ”vain” tv-elokuvia? Onko niiden paikka Emmy-gaalassa?

Elokuvateattereiden puolesta liputtava Steven Spielberg on ITV Newsin haastattelussa puhunut mm. VR-kokemuksesta, ja kuinka se ei veteraaniohjaajan mielestä tule olemaan elokuvan seuraava askel. Spielberg on kuitenkin huolissaan elokuvateatterikokemuksesta, jota erinäisen striimauspalvelut nyt haastavat.

”Monet studiot haluavat nyt mieluummin tehdä tuttuja, isoja, varmoja lippuluukkuhittejä, jotka nostetaan heidän tuttujen nimikkeiden listaltaan, sen sijaan että ottaisivat riskejä pienempien elokuvien kanssa. Ne pienemmät elokuvat, joita studiot aikanaan tekivät jatkuvasti, menevät nykyään Amazonille, Hululle ja Netflixiin”, Spielberg selittää.

Ready Player One -seikkailuelokuvan juuri teattereihin asti saanut Spielberg pitääkin kaikkia striimipalveluissa nähtäviä elokuvia tv-elokuvina, joiden paikka ei ole teatterielokuvien rinnalla.

”Televisio kukoistaa tällä hetkellä laadun ja taiteen puolesta. Mutta se on myös selkeä uhka elokuvissa kävijöille… Mutta kun sitoudut televisioformaattiin, teet tv-elokuvaa. Jos juttusi on hyvä, ansaitset ehdottomasti Emmyn, mutta et Oscaria”, sanoo Spielberg.

Ohjaaja avaa ajatuksiaan sanomalla, ettei parin viikon elokuvateatterikierroksen saavien suoratoistopalveluiden elokuvien tulisi olla Oscar-kelpoisia lainkaan.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut