Muistatko, kun Spielberg vaihtoi E.T.-leffan aseet matkapuhelimiin tietokonegrafiikalla? Näin hän suhtautuu asiaan nykyään

Universalin markkinointi taustalla.

Steven Spielberg sai aikoinaan kuraa niskaansa E.T. -elokuvan sormeilusta. Hän päätyi CGI-villityksen alkuaikoina George Lucasin esimerkin vuoksi muokkaamaan vanhaa klassikkoelokuvaansa uusiksi – fanit eivät tästä pitäneet.

– Jouduin siitä ongelmiin. Kun E.T. julkaistiin uusiksi, digitoin siitä viisi kohtausta. E.T. muun muassa muutettiin nukesta digitaaliseksi ja vaihdoin FBI:n aseet radiopuhelimiksi, Spielberg aloitti.

– Joten E.T:stä on olemassa todella huono versio, joka sai innostuksensa Star Warsista ja kaikista Tähtien sodan digitaalisista parannuksista, jotka George (Lucas) teki. Tein samoin, koska Universalin markkinointi ajatteli, että tarvitsemme jotain, millä saa yleisön takaisin katsomaan elokuvan. Tein sitten muutamia ehostuksia, Spielberg jatkoi.

– Noina päivinä sosiaalinen media ei ollut niin isossa roolissa kuin nykyään, mutta silti se herätti äänekästä negatiivista palautetta siitä, miten voin pilata yleisön lapsuuden suosikkielokuvan vaihtamalla aseet radiopuhelimiksi ja niin edelleen. Joten sain ison opetuksen ja se oli viimeinen kerta, kun sörkin menneisyyttä, Spielberg vakuutti.

Ohjaaja tuumi vielä, että ”tehty mikä tehty.”

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut