Kevin Costner kieltäytyi ikonisen agenttihahmon roolista: ”Jätin taakseni isoimman näkemäni shekin”

Kevin Costner joutui kieltäytymään Jack Ryanin esittämisestä intohimoprojektinsa takia.

7.1.2017 01:00

Sukellusvene-elokuva Punaisen lokakuun metsästys (1990) oli ensimmäinen kerta, kun Tom Clancyn kirjoissa seikkaileva agenttihahmo Jack Ryan nähtiin valkokankaalla. Ryanin rooliin kaavailtiin Kevin Costneria, joka kuitenkin kieltäytyi roolista.

Costner kommentoi päätöstään äskettäin. Syy kieltäytymiseen oli hänen pitkään tekeillä ollut intohimoprojektinsa Tanssii susien kanssa, jonka tuotanto oli alkamassa. Kuvauksia olisi pitänyt lykätä, jos hän olisi ottanut Ryanin roolin vastaan.

Ryanin esittämisestä tarjottiin suurta palkkiota, joten Costneria harmitti jättää se väliin. Tanssii susien kanssa -elokuvaan hän taas joutui laittamaan omaa rahaansa kiinni, jotta tuotanto saatiin käynnistettyä.

– Se aiheutti minulle paljon kipua, koska Punaisen lokakuun metsästyksestä tarjottiin enemmän rahaa kuin olin koskaan nähnyt elämässäni. Joten se oli tyhmä asia. Laitoin omaa rahaani kiinni ja jätin taakseni isoimman näkemäni shekin, Costner totesi.

Loppujen lopuksi Costner taisi tehdä oikean päätöksen. Tanssii susien kanssa päätyi nappaamaan kymmenen Oscar-palkintoa – muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan palkinnon Costnerille.

Alec Baldwin päätyi esittämään Ryania Punaisen lokakuun metsästyksessä.

Costner myöhemmin elämässään pääsi kuitenkin mukaan Tom Clancyn maailmaan. Vuonna 2014 ilmestyneessä Jack Ryan: Shadow Recruitissa hän esitti CIA-agenttia.

Lähde: Cinemablend

Lisää luettavaa