Kirjastokortilla voi nyt katsoa elokuvia suoratoistona – Tarkista onko oma kirjastosi mukana!

Palvelu keskittyy laadukkaisiin elokuviin ympäri maailman.

17.6.2024 15:44

Elokuvien suoratoistopalvelu Cineast on julkaistu suuressa osassa Suomea yleisten kirjastojen asiakkaille, kertoo saamamme tiedote.

Palvelu keskittyy laadukkaisiin elokuviin ympäri maailman. Kirjautumalla sisään kirjastokortilla käyttäjät voivat katsoa elokuvia tabletilla, matkapuhelimella ja televisiolla osana kirjastojen palveluja.

Cineast hankittiin Suomen yleisille kirjastoille FinELibin ja Yleisten kirjastojen konsortion tekemän kilpailutuksen kautta. Sopimukseen kuuluvat kirjastot voi tarkistaa tästä linkistä.

Palvelussa on lähes 2000 laadukasta valikoitua elokuvaa eri puolilta maailmaa. Valikoima päivittyy uusilla nimikkeillä joka viikko. Tiedotteen mukaan suomalaiset ovat ottaneet palvelun nopeasti omakseen. Käyttö on ollut runsasta ympäri Suomen ja kiinnostus palvelua kohtaan on ylittänyt kaikki odotukset, tiedote kertoo.

“Olemme hyvin ylpeitä tästä lanseerauksesta suomalaisille kirjastoille ja niiden lainaajille. Toivomme, että Cineast rikastuttaa elokuvakokemusta samalla kun juhlii kirjastojen pyrkimyksiä tarjota korkeaa laatua elokuvakulttuurin alueella”, toteaa FörlagEtt AB:n toimitusjohtaja Daniel Andersson.

Jyväskylän kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Hanna Martikainen sanoo, että Keski-kirjastoissa ei ollut käytössä elokuvapalvelua ennen liittymistä yhteiseen FinELibin Cineast-sopimukseen.

”Cineast on meille hyvä palvelulisäys, joka täydentää elokuvatallenteiden kokoelmaa. Kokemukset käyttöönotosta ovat olleet positiivisia. Hinnoittelu on maltillinen ja määrittelemämme budjetti on riittänyt. Palvelun tunnettuus on kasvussa ja asiakkaat ovat pääsääntöisesti jo nyt hyvin löytäneet Cineastin.”

Lisätietoa palvelun verkkosivuilta tästä linkistä.

Lisää luettavaa