Kirsten Dunst kertoo nykyisestä suhteestaan Lars von Trieriin – Kieltäytyi roolista House That Jack Builtissa

Saa nähdä tuleeko yhteistä elokuvaa enää.

Indie Wire haastatteli näyttelijä Kirsten Dunstia ja tiedusteli tämän nykyistä suhdetta ohjaaja Lars von Trieriin. He tekivät yhdessä kiitetyn elokuvan Melancholia (2011), joka toi Dunstille Cannesin elokuvajuhlilla parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Oscar-ehdokkuutta Dunst ei siitä huolimatta saanut, ja yleisesti ajatellaan että von Trierin kiistanalaiset kommentit vesittivät mahdolliset palkintohaaveet.

Von Trier sanoi Cannesin tiedotustilaisuudessa ymmärtävänsä Adolf Hitleriä. ”Luulin olevani juutalainen. Halusin olla juutalainen, mutta olen natsi”, hän sanoi. ”Ymmärrän Hitleriä”, hän hoki useaan kertaan tiedotustilaisuudessa, mikä vaivaannutti muita paneelissa istuneita näyttelijöitä. Hän sanoi mm. ettei allekirjoita kaikkea mitä Hitler teki, mutta tuntevansa hieman sympatiaa tätä kohtaan.

Dunstin Oscar-ehdokkuuden piti olla melkein varma tapaus, kunnes se ei ollutkaan. ”Se ei ollut edes minun vikani. Minut vedettiin mukaan johonkin mitä joku muu sanoi. Jotkut ovat katsoneet toiseen suuntaan, mutta ei ilmeisesti minun tapauksessani.” Voittaessaan Cannesissa Dunst kiitti von Trieriä, mutta myönsi myöhemmin olevansa poissa tolaltaan, järkyttynyt ja vihainen ohjaajan sanoista. ”Lopulta hän on kuitenkin ystäväni. Hän oli hyvin sopimaton ja idioottimainen, mutta olen hyvin kiitollinen, että jury näki hänen sanojensa yli.”

Kysyttäessä millainen suhde Dunstilla tänä päivänä on von Trieriin, hänellä on selkeä vastaus. ”Tekstaan hänelle vain syntymäpäivänä, koska meillä on sama syntymäpäivä.” Von Trier otti Dunstiin yhteyttä The House That Jack Built -elokuvan tiimoilta. Hän halusi tarjota Dunstille roolia elokuvassa. Dunst koki elokuvan epämukavaksi, eikä ole halunnut edes katsoa sitä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut