Klassikkodekkareista tehdään uusi näkemys – C Moren alkuperäissarjassa tutkitaan murhia Helsingissä

Harjunpää-dekkarit tulevat tällä kertaa televisiosarjana.

21.5.2021 10:30

C More -alkuperäissarjavalikoima saa vuodelle 2022 kotimaisen lisäyksen Harjunpää-rikosdraamasarjasta.

Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-klassikkodekkareihin pohjautuvassa uutuussarjassa kesäinen Helsinki näyttäytyy murharyhmän tutkijoiden Timo Harjunpään ja Onerva Nykäsen kautta erilaisin silmin, kun ihmiset eivät ole turvassa kaduilla tai edes kodeissaan.

Harjunpää-kirjoista on aiemmin tehty useita filmatisointeja. Kahdeksanosaisen C More -alkuperäissarjan pohjana ovat Joensuun kirjat Ahdistelija, Poliisin poika, Kiusantekijät ja Rautahuone.

Rikosten psykologiseen puoleen ja tarinoihin niiden taustalla pureutuvan sarjan on käsikirjoittanut ja tuonut nykypäivään Harri Virtanen, jonka aikaisempiin töihin lukeutuvat muun muassa Karppi ja Kylmäverisesti sinun. ”Joensuun kirjojen yhteiskunnallisuus puhutteli minua, samoin hänen inhimillinen asenteensa kaikkein surkeimpiin ja raaimpiin tekoihin ajautuneita ihmisiä kohtaan”, kuvailee Virtanen sarjan kirjoitusprosessia.

Ylikonstaapeli Timo Harjunpään roolin tekee Tom of Finland -musikaalista ja Fingerpori-elokuvasta tunnettu Olli Rahkonen.

Hänen työparinaan aloittavana Onerva Nykäsenä nähdään Aika jonka sain -elokuvassa pääosaa esittänyt Olga Temonen.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jutta Järvinen, Sanna Saarijärvi, Robin Svartström, Alma Pöysti ja Emilia Neuvonen..

Harjunpää-draamasarja julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia