Klaus Härön ja Markku Rönkön lyhytelokuva tukee syrjäytymisvaaraan joutuneita nuoria

Pullopoika-lyhytelokuvalla halutaan herättää suomalaiset näkemään syrjäytymisvaarassa olevien lasten tilanteen Suomessa.

Elokuvaohjaaja Klaus Härö, kirjailija Markku Rönkkö ja lukuisat muut alan ammattilaiset tekivät Pullopoika-lyhytfilmin Pelastakaa Lapset ry:lle talkoovoimin tukeakseen vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Suomessa.

Rönkkö sai idean elokuvan käsikirjoitukseen luettuaan aikakauslehdestä tarinan nuoresta, jonka opinnot olisivat keskeytyneet, ellei Pelastakaa Lapset olisi auttanut perhettä.

”Viime syksynä luin artikkelin, joka pysäytti. Juttu kertoi naisesta, jonka lukio-opinnot olisivat perheen köyhyyden takia keskeytyneet, ellei Pelastakaa Lapset olisi tullut auttamaan. Juttu vaivasi vielä nukkumaan mennessä. Kun aamulla heräsin, yö oli tuottanut valmiin käsikirjoituksen Pullopoika-filmiin. Kirjoitin sen ylös viidessätoista minuutissa. Myöhemmin otin yhteyttä tuottaja Ykä Niemiseen kysyäkseni, lähtisikö heidän tuotantoyhteisönsä Mjölk talkoisiin. Vastaus oli myöntävä. Pian työryhmään liittyi joukko alan mestareita: ohjaaja Klaus Härö, kuvaaja Daniel Lindholm, tuottaja Imppu Tiirikainen, leikkaaja Benjamin Mercer, säveltäjä Juri Seppä. Hyvä kutsuu hyvää”, Rönkkö kertoo tiedotteessa.

”Kun minulta kysyttiin, haluanko olla talkoissa mukana, oli asia heti selvä: Pelastakaa Lapset, tärkeä asia ja hyvät tekijät vakuuttivat. Tätä työtä oli ilo tehdä ja toivonkin, että se löytää tiensä katsojien sydämiin ja sitä kautta samoin tuottaa iloa niille tarvitseville joiden puolesta se puhuu!”, Klaus Härö sanoo.

Filmin avulla tekijät haluavat nostaa esille syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tilanteen ja herättää suomalaiset tähän todellisuuteen, yhden nuoren tarinan kautta. Filmiä esitetään Yle TV1- ja Yle Fem-kanavilla viikolla ja Finnkinon elokuvateattereissa mainospaikoilla. Filmin voi katsoa myös Pelastakaa Lasten Youtube-kanavalla ja Pelastakaa Lapset ry:n Facebook-sivuilla.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut