Koe vuoden 1993 Oscar-voittaja isolta kankaalta – Jane Campionin Piano on hyvin aikaa kestänyt klassikko

BioRex Kulttuurikasarmin Pienen elokuvakerhon vuoden ensimmäisenä elokuvana nähdään Piano.

30.12.2023 16:00

Jane Campionin ohjaama vuoden 1993 elokuva Piano on hyvin aikaa kestänyt klassikko.

Mykkä Ada (Holly Hunter) muuttaa tyttärensä Floran (Anna Paquin) ja rakkaan pianonsa kanssa Uuteen Seelantiin järjestetyn avioliiton myötä. Hänen miehensä Stewart (Sam Neill) asuu uudisasukkaana viidakossa, eikä elämä mökissä mutavellin keskellä ole ruusuilla tanssimista.

Adan piano päätyy naapurin Bainesille (Harvey Keitel) ja tälle on pidettävä epäsovinnaisia pianotunteja, joiden myötä Adankin tunteet lämpenevät avio-onnen jäätyä vain haaveeksi.

Kolmen Oscarin voittajassa näyttelijät välittävät erilaisia intohimoja ja tunteita taitavasti. Käsikirjoitus-Oscarin elokuvasta voittanut Jane Campion on rakentanut hienosti syvälliset hahmot ja surumielisen dramaattisen tunnelman. Naispääosasta kultapystin voittanut Hunter tekee syvällisen roolin välittäen tunteita pelkän katseensa kautta. Naissivuosasta palkittu Paquin on elokuvan piristys kipakan itsepäisenä pikkutyttönä.

Pieni elokuvakerho esittää Pianon BioRex Kulttuurikasarmissa Helsingissä tiistaina 2. tammikuuta klo 18. Elokuvasta järjestetään näytökset myös 4. ja 8. tammikuuta. Lisätietoa tapahtumasta BioRexin sivuilta.

Lisää luettavaa