Kohahduttaneen The Neon Demon -kauhuelokuvan ohjaaja suunnittelee animaatiosarjaa

Muuttuuko tuttu suunta?

24.7.2023 15:30

Jopa kuvottavaksi ja väkivaltaiseksi luonnehditusta kuvakielestään tunnetun tanskalaisohjaaja Nicolas Winding Refnin uudet projektit saattavat hämmentää. The Neon Demon– ja Only God Forgives -ohjaaja on ilmoittanut työstävänsä animaatiosarjaa ja tarttuvansa kuuluun lasten- ja nuortenkirjaklassikkoon.

Refn on ollut keskeneräisistä töistään vielä hyvin niukkasanainen. Mutta hänen historiansa perusteella voisi odottaa jälleen jotakin alaikäisille sopimatonta. Esim. The Nemon Demonista Episodin arvostelussa kirjoitettiin: ”Moni yleisöstä saattaa myös itkeä ja huutaa. Osa ehkä jopa pyörtyy. Eikä The Neon Demon pelkkään pedofiliaan ja suoranaisiin julmuuksiin jää, vaan Refn nostaa keskisormensa koko modernille kauneusihanteelle, kaikelle sille, minkä varaan kaikkien rakastama viihdeteollisuus on rakennettu. Refn ei tule uusia kavereita elokuvallaan saamaan. Luultavasti hän menettää osan vanhoistaankin.

Toistaiseksi on vielä hieman epäselvää, onko lopulta kyse lainkaan kahdesta erillisestä tv-projektista, vai yhdestä ja samasta sarjasta. Joka tapauksessa Refn on saanut hyppysiinsä ainakin Enid Blytonin Viisikko-kirjojen kuvaamisoikeudet. Hän kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen hiljattain, eikä aio ohjata BBC:lle tehtävää sarjaa itse. Shokkivaikutuksen moniin katsojiinsa tehnyt käsikirjoittaja-ohjaaja vakuuttelee myös pitäytyvänsä Viisikon kanssa totuttua lempeämmällä linjalla:

– Olen koko elämäni taistellut voimakkaasti pysyäkseni seikkailunhaluisena lapsena. Pidän siitä kiinni versioidessani ikonisia Viisikko-tarinoita eloon uudelle yleisölle, juurruttaen lapsuuden viehätystä ja lumoa nykyisiin ja uusiin sukupolviin.

 

Lähteet: Indiewire, Empire Online

Lisää luettavaa