Kohtaamisia-elokuvalle 15 000 euron valtionpalkinto

21.9.2010 13:52

Valtion elokuvataidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2010 elokuvataiteen valtionpalkinnon elokuvaohjaaja Saara Cantellille ja elokuvaaja Marita Hällforsille Kohtaamisia-elokuvasta. Eri taiteen alojen valtionpalkinnot myönnetään tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta kunkin taiteen alan hyväksi. Suuruudeltaan 15 000 euron arvoiset palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin tiistaina Helsingissä.

Elokuvataiteen valtionpalkinnon palkintoperustelut:

Elokuvaohjaaja Saara Cantellin ja elokuvaaja Marita Hällforsin ammatillinen yhteistyö synnytti kauniin ja koskettavan elokuvan Kohtaamisia, jossa molempien herkkävaistoisuus ja kuvallinen rytmitaju pääsevät oikeuksiinsa. Cantellin dialogiin perustuva käsikirjoitus ja herkkä henkilöohjaus tekevät elokuvasta poikkeuksellisen vaikuttavan. Lähes kaikki kohtaukset on kuvattu yhdellä kuvalla niin hienovaraisesti, että seuratessaan roolihenkilöiden vaikeita valintoja katsoja miltei unohtaa katsovansa fiktiivistä elokuvaa. Elokuvan kohtaukset vangitsevat katsojan tarinan maailmaan tavalla, jota ei ole totuttu näkemään suomalaisessa elokuvassa.

Kohtaamisia on palkittu Saksassa Nordisch Filmtage -festivaalilla, pääpalkinnolla Baltic films –sarjassa sekä Hopeisella Delfiinillä Festroian elokuvafestivaalilla Portugalissa. Elokuvan on tähän mennessä nähnyt 29 165 katsojaa.

Pääosissa nähdään Anneli Sauli, Meri Nenonen, Jenni Banerjee, Johanna af Schultén, Elena Spirina, Maryann Guuled ja Rosa Salomaa.

Lisää luettavaa