Kokaiinintäyteinen ilta Tarantinon ja Paul Thomas Andersonin kanssa sai muusikon jättämään huumeet – Muistelee piinallista suhdettaan Andersoniin

Rankka suhde.

25.3.2020 22:01

New Yorker teki ison haastattelun muusikko Fiona Applesta. Apple seurusteli kolme vuotta ohjaaja Paul Thomas Andersonin kanssa. Hän muistelee nyt villiä aikaa 90-luvun lopussa, sekä suhdettaan Andersoniin.

Pari tapasi vuonna 1997, juuri kun Anderson oli lyönyt läpi elokuvallaan Boogie Nights. Apple muistelee kuinka hänellä ja Andersonilla kului kokaiinia ja ekstaasia. Tosin pariskunnan tuskainen ilta Quentin Tarantinon kanssa sai Applen lopettamaan huumeiden käytön.

Artikkelissa kirjoitetaan piinaavasta yöstä Tarantinon kotona, kun hän kuunteli ohjaajien keskinäistä kehuskelua. ”Jokaisen addiktin pitäisi joutua suljetuksi yksityiseen elokuvateatteriin kokaiinipäisten QT:n ja PTA:n kanssa”, Apple vitsailee. Hänen mukaansa kukaan addikti ei koskaan kokemuksen jälkeen haluaisi käyttää enää huumeita.

Suhdettaan Andersoniin hän kuvailee kipeäksi ja kaoottiseksi. Esimerkiksi vuonna 1998 Apple päätti jäädä isänsä luokse, koska Anderson oli heittänyt häntä tuolilla seremonian jälkeen. Anderson oli itse ollut ehdolla parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkintoon Boogie Nightsilla, mutta hävisi Matt Damonille ja Ben Affleckille Good Will Huntingista.

Anderson ei koskaan lyönyt häntä, mutta Apple sanoo kokeneensa paljon henkistä väkivaltaa. Juhlissa Anderson esimerkiksi saattoi päältä päin vaikuttaa erittäin ihanalta, mutta kuiski samalla hänen korvaansa kuinka huono kumppani Apple on.

Lisää luettavaa