Kolmesti Oscar-palkittu Daniel Day-Lewis lopettaa näyttelemisen

Joulukuussa julkaistava elokuva jää tähden viimeiseksi.

Näyttelijä Daniel Day-Lewisin tiedottaja julkaisi lausunnon hetki sitten. ”Daniel Day-Lewis ei enää työskentele näyttelijänä. Hän on valtavan kiitollinen kaikille hänen yhteistyökumppaneilleen ja yleisölleen vuosien varrella. Tämä on yksityinen päätös, eivätkä hän tai hänen edustajansa kommentoi enempää tätä aihetta.”

Lewis on tullut tunnetuksi siitä, että hän valikoi roolinsa erityisen tarkkaan. Hänen filmografiassaan on poikkeuksellisen vähän elokuvia – mikäli tv-töitä ja pienempiä rooleja ei oteta huomioon ainoastaan 20. Elokuvien välissä saattaa olla suhteellisen pitkiäkin aikoja ilman roolitöitä.

Hän on pitänyt tason korkealla ja nauttii kollegoidensa arvostusta. Hänet on palkittu Oscar-palkinnolla kolmesti parhaasta miespääosasta, elokuvista Minun elämäni (My Left Foot, 1989), There Will Be Blood (2007) ja Lincoln (2012).

Hänen viimeiseksi elokuvakseen jää joulukuun lopussa Yhdysvaltojen ensi-iltansa saava Phanton Thread, joka yhdistää hänet There Will Be Blood-ohjaaja Paul Thomas Andersonin kanssa. Elokuva sijoittuu ’50-luvun Lontoon muotimaailmaan, jossa Lewis näyttelee muotisuunnittelijaa.

Uutisesta kertoi Hollywood Reporter.

Kuva elokuvasta There Will Be Blood.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut