Mestariohjaajien taidonnäytteitä ja lyhytelokuvakilpailua – R&A Shorts tarjoaa mielenkiintoisen festivaalikattauksen

Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla on luvassa sekä kotimaista että kansainvälistä lyhytelokuvaa.

30.8.2019 09:00

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaali järjestetään Helsingissä 19.-29.9. ja ohjelmisto on jälleen hyvin monipuolinen. Aiemmin uutisoimiemme kokopitkien elokuvien ohella ohjelmakattaukseen lukeutuu lyhytelokuviin keskittyvä Cut to the Chase – R&A Shorts, joka järjestetään 25.–29. syyskuuta. Tuolloin esitetään 30 kategoriaan jattuina yhteensä 191 lyhytelokuvaa, johon lukeutuu elokuvia meiltä ja maailmalta, sekä 30 lyhytelokuvakilpailuun valittua suomalaista elokuvaa. Keräsimme poimintoja eri lyhytelokuvakategorioista.

Lyhytelokuvien kilpasarja

Kilpailuun on valittu 30 lyhyelokuvaa 2018-2019 valmistuneiden 160 lyhytelokuvan joukosta. Viime vuonna kilpasarjan voitti Virva ja Vuokko Kuntun dokumenttielokuva Star Shaped Scar. Jälleen on luvassa mielenkiintoisia ihmiskohtaloita ja kuvauksia niin luonnonkatastrofista kuin äitiydestäkin. Kilpailun voittaja julkistetaan lauantaina 28. syyskuuta.

Vähemmistöryhmien edustajien tuotantoa

Marginalisoidut ihmisryhmät pääsevät ääneen muun muassa Feminist Visions, Sámi Shorts ja Trans Stories -sarjoissa. Luvassa on siis esimerkiksi saamelaisnäkökulmaa, trans- ja muunsukupuolisten tarinoita sekä naisnäkökulmaa ja kehopositiivisuutta.

Mestariohjaajien lyhytelokuvia

Ohjelmisto tutustuttaa myös pitkän elokuvan saralla ansioituneiden mestariohjaajien lyhytelokuvatuotantoon. Masters of the Form -sarjassa esitetään muun muassa Humiseva harju -filmatisoinnin ohjanneen Andrea Arnoldin Wasp (2003), The Square ja Turisti– elokuvat ohjanneen Ruben Östlundin Let the Others Deal with Love (2000) ja Thor: Ragnarökistä ja What We Do in the Shadowsista tunnetun Taika Waititin Two Cars, One Night (2004). Festival hits -sarjassa on nähtävillä esimerkiksi The Favouriten ja The Killing of a Sacred Deerin ohjanneen Yorgos Lanthimosin Nimic (2019).

R&A Shorts -gaala

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä lyhytelokuvagaalassa on nähtävillä 15 ohjaajan tekemä Yksittäistapaus, 11 lyhyetlokuvan sarja, joka tuo esiin naisiin kohdistuvaa huomaamatonta vallankäyttöä niin yhteiskunnassa kuin yksityiselämässäkin.

32. Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali järjestetään 19.–29. syyskuuta 2019. Koko festivaalin ohjelmisto julkistetaan 5.9. ja yksittäisten lippujen myynti alkaa 12.9.

Lisää luettavaa