Koomikko Dave Chappelle aiheutti pahennusta esiinnyttyään Saturday Night Livessa – katso kohusetti

Monen mielestä vitsit menivät liian pitkälle – taas.

14.11.2022 15:31

Kohuista toiseen kulkeva koomikko Dave Chappelle on joutunut taas uuden myrskyn keskelle, kun hän piti stand-up-monologin uusimmassa Saturday Night Liven jaksossa.

Juutalaisten oikeuksia USA:ssa valvovan Anti-Defamation Leaguen toimitusjohtaja Jonathan Greenblatt väittää, ettei Chappelen vitsailu ”pelkästään normalisoi mutta kansantajuistaa antisemitismin”.

Chappelle veti SNL:ssä 15-minuuttisen stand-up-setin, jossa hän vitsaili muun muassa Kanye Westin taannoisista antisemitistisistä lausunnoista sekä räppärin aiheuttamasta kohusta ja kuinka hän menetti sen takia bisneksiään. Samalla esimerkiksi Donald Trump ja USA:n vaalit saivat oman osansa läpistä.

Chappelle vitsaili SNL:ssä muun muassa seuraavanlaisesti:

– Olen käynyt Hollywoodissa ja näin siellä paljon juutalaisia. Siis oikeasti paljon, muttei se tarkoita mitään. Esimerkiksi Fergusonissa, Missourissa on paljon mustia, muttei se tarkoita, että me johdettaisiin sitä paikkaa.

Chappellen talvella julkaistu Netflix-spesiaali The Closer aiheutti pahennusta LGBTQ+-piireissä ja koomikkoa syytettiin muun muassa transfobiasta.

Katso alta Chappellen koko setti.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyen