Kotimaisen kohuelokuvan ikäraja on taas K18 – Lost Boysin leikattu versio otettiin uudelleen käsittelyyn

Leikattu versio ei mennyt läpi.

26.3.2021 11:18

Kohutun Lost Boys -dokumentin leikattu versio sai tv-ensi-iltansa maaliskuussa Ylellä. Kuvaohjelmaluokittelija oli antanut lyhennetylle elokuvalle ikärajan K16.

Alkuperäisen elokuvan ikäraja oli K18, mutta televisiota varten siitä tehtiin siloiteltu versio.

Nyt KAVI kertoo, että lyhennetynkin version ikärajaksi palautettiin K18.

KAVI otti leikatun version yleisöpalautteen perusteella uudelleenluokitteluun. K18-ikärajaa perustellaan erittäin voimakkaalla ahdistavuudella.

Dokumentaarisen sisällön ahdistavuus arvioidaan lasten ja nuorten kehitykselle fiktiivisiä sisältöjä haitallisemmaksi. Haitallinen sisältö on aitoa ongelmattomana tai ihannoiden esitettyä itseä tai muita vahingoittavaa, vakavasti henkeä uhkaavaa ja hengenvaarallista käyttäytymistä, KAVIn sivuilla kerrotaan.

Lost Boys -elokuva otettiin uudelleenluokiteltavaksi, sillä saimme yleisöpalautetta, että elokuvan ikäraja on liian matala”, kertoo KAVIn apulaisjohtaja Leo Pekkala.

”Uudelleenluokittelun yhteydessä kuulimme asianosaisia, minkä jälkeen KAVI teki ratkaisun ikärajakriteeristön perusteella.”

Yleisöpalautetta voi antaa, jos elokuvan, televisio-ohjelman tai pelin ikäraja on liian matala tai korkea. Perusteltu palaute saattaa johtaa kuvaohjelman uudelleenluokitteluun.

Lyhennetty elokuva on poistettu Yle Areenasta. Alkuperäinen versio on edelleen saatavilla digitaalisia vuokrauksia ja ostoja tarjoavissa suoratoistopalveluissa sekä dvd- ja blu-ray-tallenteena

Lähde: KAVI

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia