Kulttikirjailija Black Pantherin Oscar-ehdokkuudesta: ”Vitsi, huijaus”

Bret Easton Ellis ei sanojaan säästele.

AOP

Käsikirjoittaja, ohjaaja sekä muun muassa American Psychon kirjoittanut Bret Easton Ellis pohtii Marvel-leffa Black Pantherin saamaa parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuutta.

Hänen mielestään elokuva sai ehdokkuuden vain sen takia, että se edustaa monimuotoisuutta, ei sen takia, että elokuva olisi erityisen hyvä.

Ellis on aiemminkin suututtanut Hollywoodin vasemmiston. Vuonna 2012 Ellis pyysi anteeksi Hurt Locker -ohjaaja Kathryn Bigelowilta, koska sanoi, että uskoo Bigelowin voittaneen Oscareita vain sen takia, että hän on ”kuuma nainen”.

Hän on myös ilmaissut hilpeytensä Hollywoodin anti-Trump-asennetta kohtaan, vaikkei olekaan omien sanojensa mukaan mikään Trump-fani.

Tuoreessa B.E.E.-podcastissa Ellis pohdiskeli seuraavanlaista:

– Yksikään supersankarielokuva ei ole aikaisemmin saanut parhaan elokuvan ehdokkuutta. Uskon kuitenkin Disneyn käyttävän kaiken valtansa siihen, että Black Panther sen saa. En ole kuitenkaan tavannut ensimmäistäkään ihmistä La La Landissa, joka pitäisi sitä erityisen hyvänä elokuvana. Se on osa suurta esitystä, joten tietenkin valintaa tuetaan, Ellis kertoo.

Podcast on nauhoitettu 17. tammikuuta, ennen kuin Oscar-ehdokkuudet julkistettiin.

– Ansaitseeko se parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden? Viihdemedia ja studio tuputtavat sitä jonkinlaisena elokuvallisena mestariteoksena, jota ei voi jättää huomioimatta. Tätä ajatusta tungetaan kurkkuumme taukoamatta, ja voimme vain hymyillä epäuskoisina. Tai ehkä se on tämä aika, johon olemme jääneet ansaan. Se on vitsi, huijaus. Kaikki uutiset ovat valetta.

Ellisin mukaan Oscarit edustavat Hollywoodia kuten Hollywood itsensä näkee. Kyse ei olekaan siitä, että Oscareihin äänestettäisiin parhaimmat elokuvat.

– Oikeanlainen edustaminen on niin tärkeää heille. Nyt varsinkin monimuotoisuutta pusketaan läpi. Se on juuri tämän hetken kuumin aihe – ikään kuin sillä olisi kuitenkaan mitään tekemistä elokuvallisten arvojen kanssa. Tällaista kulttuuria Oscarit edustavat ja se saa minut voimaan pahoin.

Lähde: The Wrap

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut