Yön ritari -ohjaaja ylistää viime vuoden heikosti menestynyttä elokuvaa

Palkitut Whiplash ja La La Land -elokuvat ohjanneen Damien Chazellen Ensimmäisenä kuussa ei vetänyt suurta yleisöä teattereihin.

59 miljoonan dollarin budjetilla tehty Ensimmäisenä kuussa haali kotimaassaan ainoastaan 45 miljoonan lipputulot, eikä ulkomailtakaan tullut kuin 55 miljoonaa dollaria päälle. Neil Armstrongin kuumatkasta kertova elokuva on kuitenkin kerännyt mukavasti palkintopöhinää ympärilleen.

Nyt ylistäviä sanoja jakelee myös elokuvaohjaaja Christopher Nolan (Interstellar, Yön ritari). Nolan kirjoittaa Varietyn Directors on Directors -sarjassa, kuinka Damien Chazellesta on kuoriutunut aikamme jännittävimmistä ja ansioituneimmista ohjaajista. Nolanin mielestä Ensimmäisenä kuussa on todella hieno elokuva, ja ohjaaja uskookin Chazellen teoksen todellisen merkityksen paljastuvan vasta myöhemmin.

Ensimmäisenä kuussa synnytti kotimaassaan pienoisen kohun elokuvan jätettyä näyttämättä kuun pinnalle iskettyä Yhdysvaltain lippua. Joidenkin mielestä tämä oli epäisänmaallista. Nolanin mielestä keskustelu lipusta menee ohi aiheesta, sillä elokuvan tekijä jätti tarkoituksella kertomatta, mitä kuuhun laskeutuminen merkitsi kollektiivisesti. Tarkoitus oli antaa katsojille autenttinen tunne siitä, miltä tuntuu astua kaukaisen kuun pinnalle yksilönä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut