Disney teki historiaa: kaikkien aikojen suurin lippukassatulos USA:ssa – julkaisi samalla armottomia floppeja

Tulos tulee luultavasti vielä paranemaan muutaman vuoden sisään, kun Disney saa käsiinsä Foxin omistamat elokuvaoikeudet.

Muut studiot yrittävät voittaa Disneyn lippukassoilla, mutta melko mahdottomalta se tuntuu. Disney on vienyt kilpailijoitaan jo kolme vuotta putkeen. Viime vuonna Disney teki historiaa Yhdysvalloissa rikkomalla kaikkien aikojen kassaennätyksen.

Disney tienasi 3,092 miljardia dollaria Yhdysvaltojen markkinoilla. Vuoden katsotuimpien elokuvien top 10:ssä puolet oli Disneyn: Black Panther, Avengers: Infinity War ja Ihmeperhe 2 olivat niistä menestyneimmät.

Disney julkaisi myös floppeja. Solo: A Star Wars Story ei onnistunut rikkomaan edes 200 miljoonan dollarin rajaa kotimaassaan, ja maailmaanlaajuisestikin se tienasi vain vajaa 400 miljoonaa. Se on 200-250 miljoonaa maksaneelta Star Wars -elokuvalta suorastaan katastrofaalinen suoritus.

Toinen hirmuinen floppi oli Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa. Se tienasi USA:ssa 54 miljoonaa ja maailmaanlaajuisestikin vain 170 miljoonaa dollaria.

Kolmas paha floppi oli A Wrinkle in Time, jota ei edes tuotu Suomeen, koska se floppasi niin julmasti Yhdysvalloissa. Se on ensimmäinen afroamerikkalaisen naisen yli 100 miljoonan dollarin elokuva, ja vaikka elokuvassa nähdään lukuisia uusia näyttelijöitä sekä superstaroja, ei se saanut katsojia elokuvateattereihin. Leffa tienasi vain 100 miljoonaa USA:ssa ja 32 miljoonaa muissa maissa.

Lähde: CinemaBlend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut