Lapsitähti Jennette McCurdya käytettiin hyväksi koko lapsuuden ajan: ”Onneksi äitini kuoli”

Kauhea lapsinäyttelijätarina Hollywoodista.

6.8.2022 15:54

Jennette McCurdy tunnetaan parhaiten roolistaan iCarly-sarjassa. Hän aloitti sarjan pääroolissa 13-vuotiaana. Koe-esiintymisissä hän ryhtyi käymään jo kuusivuotiaana.

Samalla hän eli äitinsä Debran täydessä kontrollissa. Äiti vahti tyttärensä uraa, ja seurasi tarkoin mitä Jennette muun muassa söi – tai oikeastaan jätti syömättä, sillä hänen dieettinsä oli yksinkertainen ja pienimuotoinen. Äiti valvoi myös tyttärensä suihkussa käyntejä.

Äiti teki tyttärelleen säännöllisiä rinta- ja vaginatarkastuksia, joita väitti syöpätutkimuksiksi.

Debra kuoli vuonna 2013, mutta vasta nyt Jennette pystyy puhumaan äidistään, johon tunsi olleensa sidottuna. McCurdy on kirjoittanut kirjan kokemuksistaan lapsinäyttelijänä ja äitinsä vallankohteena.

Kirjan nimi on I’m Glad My Mom Died eli Onneksi äitini kuoli.

Kirjassaan hän paljastaa kuinka häntä salakuvattiin iCarlyn kuvauksissa, kun hän kokeili bikineitä. Samalla kirjassa nimettömäksi jäävä ”Creator” eli ”Luoja” houkutteli häntä juomaan alkoholia. Hänen äitinsä oli usein paikalla, kun tyttö joutui vastaaviin tilanteisiin.

Äidin ja tyttären välinen suhde muuttui, kun McCurdy kasvoi vanhemmaksi. Suhde tulehtui. Eräässäkin emailissa äiti kutsuu tytärtään ”LUTKAKSI” ja ”RUMAKSI HIRVIÖKSI”, jonka jälkeen äiti kinusi rahallista tukea jääkaappia varten.

Jennette oli 21-vuotias, kun äiti kuoli syöpään. Tytär tunsi vapautuvansa sillä hetkellä.

Nyt 30-vuotias Jennette on traumatisoitunut pahasti. Äidin kuoleman jälkeen seurasi vuosikausien taistelua tuhoisissa parisuhteissa sekä kamppailu alkoholismin, bulimian ja anoreksian kanssa.

ICarly päättyi vuonna 2012. Sen spinoff-sarja Sam & Cat pyöri Nickelodeonissa vuosina 2013–2014. Nickelodeon tarjosi jossain vaiheessa 300 000 dollaria McCurdylle, jotta hän ei puhuisi julkisesti kokemuksistaan sarjojen kuvauksissa.

– Lapsuuteni ja teini-ikäni oli pelkkää hyväksikäyttöä. Kärsin edelleenkin ahdistuksesta, kun puhun siitä ääneen. Jotkut käyttivät tilannetta tiedostamattaan hyväksi. Osa heistä teki sen pahantahtoisesti, tietäen mitä he olivat tekemässä.

Lähde: New York Times

Lisää luettavaa