Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä kertova elokuva saa valtakunnallisen levityksen

Tulossa syksyllä.

5.6.2023 16:00

Toni Kurkimäen ohjaama elokuva Lapua 1976 saa Suomessa valtakunnallisen teatterilevityksen.

Tositapahtumiin pohjautuva elokuva kertoo ihmisistä, jotka joutuvat keskelle Lapuan patruunatehtaan räjähdystä. Elokuvan pääosissa ovat Jussi-palkittu Linnea Leino (Tytöt tytöt tytöt), Konsta Laakso (Oma maa), Hannu-Pekka Björkman (Ikitie) ja Leo Sjöman (Tuntematon sotilas).

”Olemme tekijöinä erittäin iloisia, että levityssopimus syntyi Finnkinon kanssa. Yhteistyön ansiosta elokuvamme näkyvyys nousee valtakunnallisesti aivan uudelle tasolle,” kommentoi elokuvan tuottaja Pekka Pohjoispää.

”Uskomme vakaasti, että tämä elokuva tulee koskettamaan suomalaista elokuvayleisöä myös kotiseutunsa ulkopuolella ja on hienoa olla mahdollistamassa elokuvalle laajaa levitystä”, toteaa Finnkinon elokuvalevityksen johtaja Mika Nieminen.

Lapuan patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen rauhanajan historian tuhoisimpia onnettomuuksia.  Elokuvan käsikirjoitusta varten haastateltiin onnettomuuden kokeneita ihmisiä vuosien ajan. Elokuvan tuotantobudjetti on 1,2 miljoonaa euroa.

Lapua 1976  saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 1.9.2023. Trailerin perusteella luvassa on näyttävä katastrofielokuva, jossa on mukana vakavaa draamaa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa