Lars von Trierin Valtakunta sai uuden kauden, mutta tästä syystä lisää tuskin nähdään pian

Kohuohjaaja totuttelee tilanteeseen.

29.11.2022 17:01

Joitakin vuosia sitten Hitler-kommenteistaan porttikiellon Cannes’n elokuvafestivaaleille saanut ohjaaja Lars von Trier on ravistellut monia myös taiteellaan. Kohua useasti herättäneen ohjaajan uutukainen, tv-sarja Valtakunnan kolmas kausi, onkin ollut odotettu tapaus.

Myös Suomessa nähtävissä olevan mustalla huumorilla silatun sairaalasarjan uusinta kautta on kehuttu eri puolilla. Sitä on esim. verrattu David Lynchin kulttisarja Twin Peaksin tuoreimpaan tuotantokauteen. Ohjaaja von Trierin tarinankerronta kulkee myös tv-sarjamuodossa, ja useiden muidenkin huippuohjaajien tarttuessa eri suoratoistopalveluiden tarjoamiin tv-sarjasopimuksiin von Trierin saattaisi nähdä harkitsevan jatkoa sarjojen parissa.

Valtakuntaa hän tuskin kuitenkaan jatkaa, sillä sen kolmannen kauden on kerrottu olevan myös sarjan päätöskausi. Muutenkin von Trierillä on ikäviä uutisia. Hänen epäiltiin sairastuneen Parkinsonin tautiin ja asia myös vahvistettiin tänä vuonna. Näin von Trier kertoo suunnitelmistaan nyt:

– Pidän vähän taukoa ja tuumin, mitä tehdä. Toivon todella, että kuntoni kohenee. [Parkinson] on tauti, jota ei voi ottaa pois; oireiden kanssa voi kuitenkin olla töissä. Pitää vain tottua siihen, että tärisen, eikä siinä ole hävettävää. Ja sitten jatkaa, koska mitä muutakaan tekisin?

 

Lähteet: Variety, Indiewire

Lisää luettavaa