Legendaarinen animaatiostudio vuotaa dollareita – uhkana konkurssi?

25.2.2015 15:18

Vuonna 2012 ilmestynyt Dreamworks Animation -studion Viisi legendaa oli avajaisviikonloppunaan katastrofi. Animaatioseikkailu kuitenkin tienasi tarpeeksi hyvin, ainakin kun tarkastelee leffan budjettia. Se oli silti ehkä lopun alkua legendaariselle animaatiostudiolle.

Vaikka viime vuonna ilmestynyt Herra Peabody & Sherman onkin tuottanut ihan kivasti, niin silti YT-neuvottelut ovat käyneet vilkkaina yhtiön tiloissa. Shrekin luoneen animaatiostudion kokonaiskuva onkin todella synkkä.

Studio on niin pahoissa vaikeuksissa, että se joutuu myymään omistamansa Glendale campus -kiinteistönsä, ja vuokraamaan samat tilat itselleen, jotta työntekijät voisivat jatkaa töitään.

Jos tästä tilanteesta pitäisi jotain hyvää etsiä, niin voimme olla varmoja, että Dreamworksin väki käy tuotanto- ja käsikirjoitussuunnitelmansa erittäin tarkkaan läpi. Kung Fu Panda 3:n ensi-ilta myöhästyy juuri tästä nimenomaisesta syystä. Joko Dreamworks hukkuu tai ui. Siellä pidetään varmasti huoli, että jokainen animaatioprojekti on edellistä parempi.

Lähde: CinemaBlend

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa