Legendaarisella William Shatnerilla on muutama sananen sanottavanaan MeToo-liikkeestä

Shatner kritisoi liikettä ja antaa sille myös samalla tunnustusta omien tytärtensä puolesta.

23.12.2018 11:47

Star Trek -ikoni William Shatner avasi sanaisen arkkunsa MeToo-liikkeestä. 87-vuotias Shatner kertoi tuoreessa haastattelussa liikkeen irroittavan osan tapauksista täysin kontekstistaan.

– 20-30 vuotta sitten konteksti oli aivan erilainen. Teot tulisi tuomita kontekstissaan. Ei tietenkään raiskauksia ja vastaavia tekoja, ne ovat rikoksia ihmiskuntaa vastaan. Mutta en pysty käsittämään mitä väärää siinä on, jos joku kysyy toiselta, haluaisiko tämä rakastella, ja vastapuoli vastaa kyllä tai ei.

– Se on kuin kysyisi haluaako toinen lounaalle, haluaisiko hän tehdä vaikkapa biisin kanssani tai haastatella minua. En loukkaannu siitä, että minulta pyydetään haastattelua. Ehkä se on vain minä, ja se mistä tulen, mutta haluan vain olla kaikkia kohtaan reilu, enkä näe tällaisessa mitään ongelmaa.

Shatner kehuu samalla liikkeen saavutuksia, koska sitä kautta ovat myös pahat ihmiset jääneet kiinni.

– Pidän MeToo-liikettä erinomaisena asiana, sillä se on paljastanut nämä piilotetut voimasuhteet. Naisilla pitäisi olla tasa-arvoiset oikeudet miehiin nähden. Minulla on kolme tytärtä, joten tietenkin tuen sitä.

Shatnerin mielestä liikkeen johtohahmojen pitäisi kuitenkin vaihtua. ”Kuumakallejen” tilalle pitäisi saada oikeita puhenaisia, jotka ymmärtävät asiaa laajemmin.

– Olen tyytyväinen tytärteni puolesta, mutta samalla koko liikkeestä on tullut hysteerinen. Se on aivan uusi kulttuuri. Bisnesmalli on muuttunut. Naisten ja miesten väliset suhteet ovat muuttuneet.

Shatner joutui heti kritiikin kohteeksi, mutta hän ei suostunut ottamaan sanomisiaan takaisin.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa