Lionsgate muokkasi elokuvaa Fall deepfake-teknologialla – ikäraja täytyi saada alemmaksi

Deepfake taipuu moneen.

11.8.2022 14:16

Deepfake tai syväväärennös on teknologia, jolla voi esimerkiksi uskottavasti vaihtaa henkilön kasvot. Sitä voi käyttää myös muihin tarkoituksiin, kuten Lionsgate teki.

Lionsgaten ja ohjaaja Scott Mannin tuleva elokuva Fall joutui pinteeseen elokuvan kirosanojen vuoksi. Se oli saamassa sadattelun vuoksi korkean R-luokituksen, mutta Lionsgate ja Mann keksivät muokata kirosanoja pois deepfake-tekniikalla. Kaiken kaikkiaan kirosanoja poistettiin yli 30 kertaa.

Kirosanojen poiston myötä elokuva sai luokituksen PG-13.

– Kun kuvasimme elokuvaa, emme tienneet, olimmeko R vai PG-13, joten sanoin F-sanan monta kertaa, näyttelijä Virginia Gardner sanoi.

– Arvelin, että hän (ohjaaja Scott Mann) haluaa tappaa minut jälkituotannossa, kun yritimme saada PG-13-luokitusta, Gardner jatkoi.

Elokuvan pieni kolmen miljoonan dollarin budjetti ei myöskään sallinut kohtausten uudelleenkuvaamista.

–  Se, mikä todella pelasti tämän elokuvan ja toi sen laajemmalle yleisölle, oli teknologia, Mann puolestaan sanoi.

Mann on sattumoisin Flawless AI -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Flawlessin teknologia käyttää neuroverkkoja ja koneoppimista elokuvien muokkaamiseen. Flawlessia tarvitaan esimerkiksi, jos elokuvaan äänitetään muita kieliä.  Tekoäly voi tällöin synkronoida näyttelijöiden suiden liikkeet vaihtoehtoisen ääniraidan kanssa.

Deepfake-tekniikka on saanut aiemmin huonoa mainetta. Sitä voisi käyttää propagandatarkoituksiin. Lisäksi aikuisviihdenäyttelijöiden kasvoja on korvattu julkisuuden henkilöiden kasvoilla.

Fall kertoo kahdesta naisesta, jotka kiipeävät radiotornin huipulle keskellä ei mitään ja jäävät jumiin ilman helppoa tietä alas. Sen pääosissa nähdään Virginia Gardner (American Horror Stories), Grace Fulton (Shazam!) ja Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead). Alla elokuvan traileri.

Lähde: Techspot

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia