Liv Tyler: ”Minua pidetään kakkosluokan kansalaisena Hollywoodissa”

Edelleen ja hamaan tulevaisuuteen jatkuvaa seksismi ja ikärasismi -keskustelua ryydittää eteenpäin tällä kertaa Liv Tyler, 38. Tyler sanoo, että vaikkei ole vielä edes neljääkymmentä, jännittävien roolien määrä on lopahtanut.

– 38 on hullu numero. Ei ole hauskaa nähdä, kun asiat alkavat muuttua. Kun olet teini-iässä tai parikymppinen, jännittäviä nuoren tytön rooleja riittää yltäkylläisyyteen saakka. Mutta nyt minun iässäni, olet yleensä vaimo tai tyttöystävä – eräänlainen kakkosluokan kansalainen. Kun tästä vanhenee vielä lisää, niin alkaa taas tulla enemmän mielenkiintoisia rooleja.

Tyler liittyy Hollywoodin ikärasismia ja seksismiä kritisoivien kasvavaan joukkoon. Aiemmin sanaisen arkkunsa aiheesta ovat avanneet ainakin Anne Hathaway, Meryl Streep, Emma Thompson, Helen Mirren, Sandra Bullock, Salma Hayek ja Maggie Gyllenhaal.

Hathaway totesi, ettei voi valittaa kaksikymppisten vievän hänen roolejaan, koska on itse hyötynyt samasta asiasta aiemmin, eli saanut paljon tarjouksia rooleista nuorempana.

Kuva: Space Station 76

Lähde: The Guardian

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut