Loistavan Star Trek -sarjan kaikki kaudet nyt suoratoistossa – sarjan seksuaalinen povipommi aiheutti vihaa

IMDb-arvosana on 7,8.

28.11.2023 11:30

SkyShowtimessa on nyt sarjan Star Trek: Voyager (1995) kaikki seitsemän kautta. Kaudet löytyvät myös Netflixistä.

Tähtilaivaston alus päätyy tarinassa galaksin toiselle puolelle. Miehistön on tehtävä yhteistyötä Maquis-kapinallisten kanssa löytääkseen tien kotiin. Matkalla he kohtaavat outoja maailmoja ja vaarallisia vihollisia. Retkeä johtaa kapteeni Janeway, joka on tähtilaivaston ensimmäinen naiskapteeni.

Näyttelijöinä Kate Mulgrew. Jeri Ryan, Robert Picardo, Roxann Dawson, Tim Russ, Garrett Wang, Robert Duncan McNeill, Robert Beltran sekä Ethan Phillips.

Star Trek: Voyager.

Sarja voi olla hienoa katsottavaa, mutta kuvauksissa ei aina mennyt niin hienosti. Asiasta on kertonut Seven of ninea näytellyt Jeri Ryan ja myös muut näyttelijäkaartin jäsenet.

Ryan sanoi aikoinaan, että hän tunsi itsensä vahvasti ahdistuneeksi jo ajatuksesta tehdä kohtauksia aluksen kapteenia näytelleen Kate Mulgrew’n kanssa.

Muiden näyttelijöiden ja Mulgrew’n työsuhde oli varsin kireä ensimmäisten yhteistyövuosien aikana. Mulgrew on selittänyt, että hän halusi poistaa seksuaalisuuden Star Trekistä, ja erityisesti hänen omasta Janeway-hahmostaan. Hän muun muassa vastusti yrityksiä saada hänen hahmonsa suhteeseen miehistön jäsenen kanssa.

Jeri Ryan näyttelee hahmoa Seven.

Hänen närkästyksensä kasvoi, kun Ryanin näyttelemän Sevenin kaltainen ilmeisen seksualisoitu hahmo oli sarjassa, ja huomion keskipisteenä. Mulgrew on kuitenkin kommentoinut myöhemmin, että Ryan ”teki mahtavaa työtä erittäin vaikeassa roolissa”. Alla sarjan traileri.

Lue myös: Nyt suoratoistona: Loistava scifi-sarja 2000-luvun alusta kunnioittaa juuriaan – sai nyt loput kaudet – Episodi.fi

Lue myös: Patrick Stewart kertoi kokemuksestaan Tom Hardyn kanssa – ”Ei suostunut olemaan sosiaalisesti tekemisissä” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia