Lopultakin tämä selvisi: Tony Gilroy paljasti George Lucasin reaktion Rogue One: A Star Wars Story -elokuvaan

Tony Gilroy saattaa vielä jatkaa Star Warsien parissa.

7.6.2023 18:32

Tony Gilroysta on kehkeytymässä pätevä Star Wars -taituri, joka tekee laadukasta Star Wars -sisältöä. Tästä on todisteena hänen käsikirjoituspanoksensa elokuvassa Rogue One: A Star Wars Story, jota hän pääsi myös ohjaamaan.

Alkuperäinen ohjaaja oli Gareth Edwards, mutta hänen jälkeensä Gilroy ohjasi viisi viikkoa uusintakuvauksia, ja viimeisteli elokuvan.

Lisäksi hän on luonut laadukkaan, aikuiseen makuun toimivan Star Wars -sarjan nimeltään Andor, joka saa myös toisen kauden.

Star Wars: Rogue One -elokuvassa näytteli muun muassa Ben Mendelhson.

Miten George Lucas reagoi Rogue Oneen?

Tähän mennessä on ollut tiedossa, että myös Star Wars -elokuvasarjan luoja George Lucas mitä ilmeisimmin piti Rogue Onesta. Tiedonmurunen tosin on ollut hyvin pieni, sillä Gareth Edwards antoi ymmärtää olleensa innostunut Lucasin reaktiosta.

Tony Gilroy kertoi nyt, mitä Lucas kertoi hänelle 45 minuuttia kestäneen puhelun aikana.

– George Lucas soitti minulle Roguen jälkeen, ja minulla oli 45 minuutin keskustelu hänen kanssaan. Kun hän näki Roguen, se on ainoa kerta, kun olen puhunut hänen kanssaan, Gilroy kertoi.

– Hän rakasti sitä, todellakin. Hänellä oli sanottavana paljon asioita, joita minä… Se oli kuin puhelu presidentiltä, Gilroy paljasti.

Gilroy on aiemmin antanut ymmärtää, ettei ole ainakaan mikään mahdottoman innokas Star Wars -fani. Häntäkin selvästi kuitenkin imarteli Lucasin puhelu.

Stellan Skarsgård Tony Gilroyn luotsaamassa sarjassa Andor.

Gilroy raottaa ovea jatkolle Star Warsien parissa

Marraskuun 2022 kommenttiensa perusteella Gilroy ei ole välttämättä jatkamassa Star Wars -universumissa. Hän halunnee tehdä pitkän rupeamansa jälkeen jotain muuta, mutta toisaalta hän jätti mahdollisuuden myös tuleville Star Wars -projekteille.

– Näyttää siltä, että viiden vuoden päätteeksi haluan mennä tekemään jotain muuta. Tarkoitan, että minusta on aina mukavaa tehdä erilaisia asioita. En ole koskaan yrittänyt tehdä samaa asiaa uudelleen, mutta en sanoisi ”ei koskaan”, tai ”ei”, tai mitään sellaista. Mutta sen tiedän varmasti, että en tiedä, Gilroy taiteili sanoillaan vuonna 2022.

Alla sarjan Andor traileri. Kauden kaksi voi odottaa saapuvan Disney Plussaan elokuussa 2024.

Lue myös: Laadukas Star Wars -sarja Andor on huima arvostelumenestys – luoja Tony Gilroy toivoo muiltakin rohkeutta jatkoon – Episodi.fi

Lähde: Screen Rant, ComicBook

Lisää luettavaa