Andor-tähti Diego Luna puhui Star Wars -muotin rikkomisesta – kertoi myös kauden kaksi kuvioista

Ensi kausi muuttuu hiukan.

17.11.2022 12:30

Näyttelijä Diego Luna puhui The Playlistin podcastissa hyvän vastaanoton saaneesta Star Wars -sarja Andorista. Jotkut ovat pitäneet sarjaa tylsänä, mutta monet katsojat ovat ottaneet aikuismaisen ja hidastempoisemman juonen kuljettelun avosylin vastaan.

Lunan mukaan sarjan lähtökohtana oli heti alusta lähtien olla erilainen Star Wars -projekti.

– Se ei ollut vain päätös, vaan mahtava haaste. Voinemme syyttää tästä Rogue Onea, Luna sanoi.

Luna kertoi elokuvan Rogue One olleen tarkoitettu erilaiseksi, ja hän mainitsi siinä olleen selkeä alku ja loppu.

– Tapaat hahmon ja sitten hyvästi. Rogue Onella oli mahdollisuus olla erilainen, olla erilainen tunnelmaltaan, ja olla näytelty sellaisten ihmisten taholta, joita ei arvaisi odottaa Star Wars -universumissa, Luna jatkoi.

– Se oli väkivaltaisempi, synkempi, ja saimme sen läpi. Yleisö piti siitä, he pitivät siitä paljon, ja siksi teemme Andorin, tähti sanoi.

Andor alkaa ajasta viisi vuotta ennen Rogue One -elokuvan tapahtumia, ja yksi sen teema on Imperiumin arkipäiväinen pahuus. Sarja näyttää, miten tavallisten ihmisten elämä on muuttunut Imperiumin luomassa dystopiassa, ja miten valtavaa väkivaltakoneistoa pidetään yllä.

Luna kehui Andor-sarjan luojaa Tony Gilroyta.

– Et soittaisi Tony Gilroylle, jos et haluaisi jotain erilaista. Tony Gilroy on niin erilainen käsikirjoittaja. Voin sanoa, etten ole tuntenut sellaista energiaa kenenkään muun kanssa.

– Hän tekee jokaisesta repliikistä, askeleesta ja hahmosta merkityksellisen, ja kaikelle on tarkoituksensa. Jos istut hänen kanssaan, ei ole vastausta, jota hän ei voi antaa. Hän on ajatellut kaikkea ennen kuin hän jakaa sen. On aika vaikuttavaa nähdä, miten hän on tarinansa puikoissa, Luna jatkoi.

Seuraava kausi jäänee sarjan viimeiseksi, ja Luna kertoo sen kattavan neljän vuoden ajanjakson. Kauden aikana nähdään Andorin elämää kapinallisten jäsenenä, ja sarjan tarinankerronta tulee hiukan nopeutumaan. Alla koko podcast ja myös ensimmäisen kauden traileri.

Lue myös: Laadukas Star Wars -sarja Andor on huima arvostelumenestys – luoja Tony Gilroy toivoo muiltakin rohkeutta jatkoon – Episodi.fi

Lähde: The Playlist

Lisää luettavaa