Love Records -levy-yhtiöstä tehdään elokuva – ohjaajana Aleksi Mäkelä

12.5.2015 15:49

Aleksi Mäkelä ohjaa levy-yhtiö Love Recordista kertovan elokuvan Love Records – Anna mulle Lovee. Päärooleissa nähdään Jarkko
Niemi, Tomi Alatalo
ja Riku Nieminen. Käsikirjoituksesta vastaa Antti Pesonen. Elokuva saa ensi-iltansa alkuvuodesta 2016, jolloin vietetään Love Recordsin 50-vuotisjuhlavuotta.

Elokuvayhtiön tiedotteen mukaan Love Records on tarina itsepäisistä pioneereista, joilla oli tahtotila muuttaa koko maan asenneilmapiiriä ja kulttuuria. Kolmen ystävyksen ja räiskyvän persoonan, toimittaja Atte Blomin, säveltäjä Otto Donnerin ja rumpali Christian Schwindtin perustama levymerkki mullisti 60- ja 70-luvun nuorisokulttuurin ja loi uskoa sodanjälkeisen Suomen tulevaisuuteen. Levy-yhtiö muusikoineen oli ilmiö, jollaista ei ole sen jälkeen Suomessa syntynyt.

Love Recordsin artisteja olivat muun muassa Juice Leskinen, Hurriganes, Hector, Dave Lindholm, Pelle Miljoona, Pekka Streng, Tasavallan Presidentti, Wigwam,
Maarit, Mikko Alatalo, Pepe & Paradise, M. A. Numminen, Kari Peitsamo ja Rauli ”Badding” Somerjoki.

Elokuvassa kuullaan näiden artistien tutuiksi tekemien, rakastettujen kappaleiden uusia versioita. Love Recordsin nykyinen oikeudenhaltija Universal Records on mukana elokuvahankkeessa. Vuosina 1966–1979 toiminut Love Records ehti julkaista toimintansa aikana 384 LP-levyä.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa