Luottomies-elokuva sai kansan ryntäämään elokuvateattereihin – Vuosikymmenen kovin kotimainen avaus

Ennakkonäytökset mukaan laskettuna Luottomies-elokuvan on nähnyt jo lähes 64 000 ihmistä.

19.2.2024 14:30

Perjantaina ensi-iltansa saanut Luottomies-elokuva: All In sai ihmiset liikkeelle ja nousi avausviikonloppunsa katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa.

Suositun Luottomies-sarjan elokuvaversio on osoittautunut hitiksi jo avausviikonloppunaan. Luottomies-elokuva: All In keräsi viikonloppuna 49 635 katsojaa ja nousi 2020-luvun suurimmaksi kotimaisen elokuvan avaukseksi.

Ennakkonäytökset mukaan laskettuna Luottomies-elokuvan on nähnyt jo lähes 64 000 ihmistä.

Tammikuussa teattereihin tullut kotimainen hitti Myrskyluodon Maija sai 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonloppunsa jälkeen ennakoineen. Nyt se oli viikonlopun toiseksi katsotuin elokuva 21 705 katsojalla. Myrskyluodon Maija on ensi-iltansa jälkeen kerännyt 287 000 katsojaa.

Luottomies-elokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja ja toista pääosaa näyttelevä Kari Ketonen on otettu avausviikonlopun huipputuloksesta ja katsojien antamista palautteista.

– Emme keksineet pyörää uudelleen, teimme vain isomman ja hienomman pyörän, joka ei aliarvioi katsojaa. Elokuva on myös nuorempien Luottomies-fanien mieleen. Katsojapalaute on ollut todella ylitsepursuavan positiivista ja vanhan kyynikon sydäntä lämmittävää. On ilo tarjota suomalaisille hauska ja viihdyttävä elokuva, josta he selvästi nauttivat, Ketonen kertoo tiedotteessa.

Elokuvan tuottaja ja toinen pääosan esittäjä Antti Luusuaniemi on saanut paljon palautetta katsojilta, ja kehuja on tullut kaikenikäisiltä Luottomies-faneilta.

– Tuntuu hienolta, että yleisö otti elokuvan omakseen, ja palaute on ollut sydäntä lämmittävää. Mahtavaa, että saimme hiihtolomien ajaksi menestyskomedian koko perheelle. Elokuvaa ovat kehuneet kaikenikäiset katsojat. Luottomies todella sai kansan liikkeelle – vuoden paras avausviikonlopun tulos elokuvateattereissa, Luusuaniemi hehkuttaa.

Episodin arviossa Luottomies-elokuva sai kaksi tähteä.

– Kun rytmi on hukassa, komedia muuttuu vaisuksi. Yleensä yhdessä sarjan jaksossa on tavallaan vain yksi vitsi, jonka ympärille rakennetaan kymmenen minuuttia komediaa. Kun minuutteja onkin yhtäkkiä yli 90, tarvitaan lisää vitsejä. Huumoria ei kuitenkaan ole tarpeeksi, Justus Elo kirjoitti.

Katso elokuvan traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia