Luvattu scifi-klassikon uusi tuleminen koki harmillisen takaiskun

Sarjan luoja kertoo tilanteesta.

Vuosina 1993–1998 tehty tieteissarja Babylon 5 ihastutti katsojia olemalla vakavasti otettava Star Trek -sarjojen kilpailija. Sen luonut J. Michael Straczynski on rakastavan fanikunnan iloksi jatkanut samaan maailmaan sijoittuneita tarinoita myös tv-elokuvissa. Viime vuonna hänen ilmoitettiin lisäksi työstävän CW-kanavan pyynnöstä uutta Babylon 5 -sarjaa.

Kyseisen sarjan piti käynnistää Babylon 5:n tarina alusta uudelleen, nostamalla päähenkilökseen nuoren John Sheridanin, josta oli vasta tulossa Babylon 5 -avaruusaseman johtohahmo. Nyt Straczynski on kuitenkin ilmoittanut, ettei reboot olekaan saanut CW:ltä ns. vihreää valoa.

Straczynskin mukaan CW ja Warner Bros. aikoivat aiemmin saattaa uuden Babylon 5:n tuotantoon tänä syksynä. Myös Gossip Girl- ja Arrow-sarjoista tunnetun CW-kanavan vaihtaessa omistajaa projektia päätettiin kuitenkin lykätä. Straczynski kertoo kanavajohtaja Mark Pedowitzin kanssa käymästään yhteydenpidosta näin:

– Mainitsisin Markin olevan loistava kaveri ja Babylon 5:n pitkäaikainen fani. Hän työskenteli Warnerilla, kun [alkuperäistä] sarjaa esitettiin ensimmäistä kertaa. Hän kutsui rebootin pilottijaksoa hemmetin hyvin kirjoitetuksi. Hän sanoi [myös] ottavansa hyvin poikkeuksellisen askeleen ja siirtävänsä tämän projektin ensi vuoteen, pitäen Babylon 5:n kehittämisen aktiivisena [syksyyn 2023].

 

Lähde: Deadline