Maailmassa on jättimäinen vääryys: Mad Max: Fury Roadin jatko-osat pulassa oikeuskiistan takia

George Miller työskenteli vuosikausia Mad Max: Fury Roadin parissa. Leffa oli tuotantohelvetissä pitkään. Nyt Mad Mad 5 ja 6 ovat pulassa.

Mad Max: Fury Road oli voitokas kamppailu George Millerille. Leffa sai 10 Oscar-ehdokkuutta ja voitti lopulta kuusi niistä. Se on erinomainen saavutus melko suoraviivaiselle toimintaelokuvalle.

Elokuva poiki myös oikeuskiistan. Miller ja hänen tuotantoyhtiönsä Kennedy Miller Mitchell haastoi Warner Brosin oikeuteen, sillä Millerin mielestä yhtiölle kuuluisi tuntuva bonus, koska hän alitti elokuvalle asetetun budjetin.

Miller väittää, että KMM:lle kuuluisi 7 miljoonan dollarin lisä, sillä elokuva maksoi vain 154 miljoonaa dollaria tehdä. Sopimuksessa mainittu budjetti oli 157 miljoonaa dollaria.

Warner Bros. taas väittää, että elokuvan budjetti ylitettiin tuntuvasti. Leffa maksoi studion mukaan 185 miljoonaa dollaria. Ylimenneellä osuudella tehtiin lisäkuvauksia. Miller kuitenkin sanoo Warnerin vaatineen lisäkuvauksia, kun taas Warner väittää, että lisäkuvausten takia elokuvan julkaisu siirtyi 14 kuukaudella.

Millerin tuotantoyhtiö väittää myöhästymisen johtuneen siitä, että Warner Bros. halusi tehdä koko ajan muutoksia elokuvaan. Studio kuulemma piti myös kymmenen testinäytöstä, joista jokaisen jälkeen elokuvaan piti tehdä lisäyksiä.

Miller on nyt paljastanut Fury Roadin kahden jatko-osan käsikirjoisten olevan jo valmiina. Mies ei vain tiedä milloin pääsee tekemään niitä.

Jos sotkua pohtii tarkemmin, niin tuskinpa jatko-osia tullaan näkemään ainakaan Millerin tekemänä. Harmi.

Lähde: JoBlo

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut