Vuoden paras elokuva? Uusi Mad Max saa ylistystä kriitikoilta

Odotettu Mad Max: Fury Road tulee ensi-iltaan perjantaina. Episodin toimitus ja avustajat pääsivät tsekkaamaan elokuvan tiistaina, ja ensireaktiot ovat suorastaan ylistäviä.

”Harvemmin tekee mieli taputtaa pressinäytöksen lopuksi. Mutta on vaikea löytää takaisin toimistolle kun pupillit ovat sydämen muotoisia”, kommentoi Episodin päätoimittaja Jouni Vikman heti teatterista ulos päästyään.

Niko Ikonen oli taas sitä mieltä, että Mad Max on totaalista hulluutta:
”Jos ei selkäpiitä ravistelleet kylmät väreet niin naamalla oli leveä hullun virne. Unohtakaa ne CGI-leffat ja upeat tietokoneella luodut maailmat, sillä Mad Max näyttää kuinka tehosteet tehdään oikein. Siihen tarvitaan hiekka-aavikko, tankkereittain bensaa, hitsaustaitoja, ruosteisia autonraatoja, helvetillinen lauma osaavia stunt-ihmisiä ja George Millerin tasoinen visuaalisesti ylivertainen ohjaajanero. Mad Max on melko suurella varmuudella tämän vuoden paras elokuva.”

Myös Heli Metsätähti kiitteli elokuvaa:
”Leffan rytmi on hieno, Bechdelin testi menee läpi heittämällä, heimoralliestetiikka on väännetty kaakkoon ja Tom Hardy herkistyy mutisemaan ”hmm, hmm”. Jatkoon!”

Emmi Hattusen mielestä Mad Max on kaunis toiminnantäyteinen spektaakkeli.
”Tom Hardy on erinomainen Maxina. Charlize Theronin Furiosa on naissankari, jota varmasti kaikki voi ihailla. Tämä on vuoden 2015 siistein elokuva. Hymyilin koko elokuvan ajan.”

Lauri Vuotilan mielestä Mad Max: Fury Road on järisyttävä kokemus:
”Elokuvan katsottua tuli olo, että olisi ollut kaksi tuntia vuoristoradassa ja jokaisesta sekunnista nautti. Ehdottomasti vuoden 2015 tähän mennessä ilmestyneiden elokuvien parhaimmistoa ja elokuva, joka täytyy käydä katsomassa teatterissa.”

Hannu Liekso löysi elokuvasta muitakin ansioita kuin näyttävää toimintaa.
”Uusin Mad Max on kaksituntinen turboahdettu bensantuoksuinen post-apokalyptinen toimintaelokuva, jolla on kuitenkin sanomaa taustallaan. Maailmankuva, jota se kuvaa voisi edustaa tekeillä olevan maan hallituksen arvomaailmaa äärimmilleen vietynä, jota pieni joukko yrittää vastustaa. Se on hallittu ja hienosti toteutettu teos, jossa Tom Hardyn ja Charlize Theronin näyttelijäsuoritukset vievät tarinaa hyvin eteenpäin.”

Episodi ei ole ainoa julkaisu, joka on uudesta Mad Maxista innoissaan. Arvioita keräävällä Rotten Tomatoes -sivustolla peräti 97 prosenttia Mad Maxin arvioista on positiivisia. Toinen vastaava saitti Metacritic, joka muuttaa arviot ja arviotähdet asteikkoon 0–100, on saanut Mad Maxin keskiarvoksi 87/100. IMDb:n käyttäjien arvosana taas on tällä hetkellä 9,1/10. Kaikki nämä ovat poikkeuksellisen korkeita lukemia.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut