Mad Max: Fury Roadin tulta syöksevä kitara oli oikea – ohjaaja ja näyttelijä selittävät elokuvan erikoisimman hahmon taustaa

Mad Max: Fury Road on täynnä mitä erikoisempia hahmoja, joista jokainen olisi jossain toisessa maailmassa varsin friikki näky. George Millerin uusimmassa hiekkamaailmassa ehkä eniten nauruja ja ihmettelyä on herättänyt muusikko iOTAn esittämä The Doof Warrior, tai Coma Doof, joka säestää Immortan Joen joukkojen matkaa sähkökitarallaan.

Miller on Daily Beastin haastattelussa vakuuttanut, että hahmo ei ole vain vitsi, vaan tällä on selkeä tausta ja tarkoitus elokuvan maailmassa.

”Hän on looginen siinä maailmassa. Ennen modernia kommunikaatiota oli aina sodan musiikki – metsästystorvet, säkkipillit, rummut. Kaikilla sotaisilla kulttuureilla oli jokin ääni, joka antoi merkin joukoille… Meidän on vain aseellistettu, joten se on myös liekinheitin.”

iOTA antaa myös Audiences Everywheren haastattelussa oman osansa hahmon selittämiseen.

”George sanoi, että Immortan Joe löysi Coman jostain luolasta ja otti tämän suojelukseensa, jonka jälkeen Coma opetteli muusikoksi… Otin taustatarinakseni sen, että Immortan Joe löysi Coman, joka piti yhä kiinni kuolleen äitinsä päästä. Ja Coma otti äitinsä naaman irti ja teki siitä naamion, jota käyttää äitään kunnioittaakseen mennessään sotimaan.”

Coma Doofin tulta syöksevä sähkökitara ei myöskään ollut mikään CGI-sankaroinnin tulos, vaan aitoa kamaa, kertoo iOTA.

”Se toimi bensalla ja sitä operoitiin kitaran vibrakammesta… Se ei ollut kovin hyvä kitara. Se oli pitkään mukana aavikolla, etkä varmaan haluaisi äänittää sillä”, muusikko paljastaa.

Lähde: The Playlist

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut