Mad Max -ohjaaja George Miller muistelee Tina Turneria: ”Hän oli diivan vastakohta”

Lämpimät muistot jäävät.

27.5.2023 19:04

Mad Max -ohjaaja George Miller muistelee yhteistyötään edesmenneen laulajalegenda Tina Turnerin kanssa. Hän kertoi tuntemuksistaan The Guardianille.

Miller sanoo, että jo Max Max – ukkosmyrskyä kirjoittaessa ajateltiin, että Aunty Entityn rooliin pitää saada henkilö, joka on kuin Tina Turner. Muusikko oli tuttu lauluistaan, mutta hänen persoonansa oli myös tuttu Millerille.

”Hän oli diivan vastakohta. Minulla oli etuoikeus työskennellä hänen kanssaan ja nähdä mikä teki hänestä niin loistavan. Hän oli terävä ja tiedosti jokaisen tilanteen dynamiikan. Hän oli hauska, leikkisä ja nauroi paljon. Hänessä oli syvyyttä, mikään ei ollut vain pintaa.”

Miller kertoo oppineensa Turnerilta paljon, esimeriksi kovan työnteon ja toisten inspiroimisen. ”Hän sanoi minulle, että oppisit paljon, jos tulisit viikoksi tai pariksi kanssamme kiertueelle. Minun teki mieli, mutta elokuvan saattaminen päätökseen vei niin paljon aikaa. Olen aina katunut, että en mennyt.”

Miller muistelee myös, kuinka mielellään Turner leikki hänen innokkaan tyttärensä kanssa, kun tämä oli vasta kaksivuotias.

Lisää luettavaa