Marlon Brando: ”Clint Eastwood ei osaa näytellä” – Eddie Murphy kertoo tapaamisestaan legendan kanssa

Murphy muistelee menneitä.

2.7.2024 11:31

Eddie Murphy oli The New York Times -lehden The Interview -podcastin vieraana, jossa Murphy kertoi tapaamisestaan Marlon Brandon kanssa 48 tuntia (1983) -elokuvan jälkimainingeissa.

Murphy tunnettiin 1980-luvun alussa lähinnä Saturday Night Live -koomikkona, mutta 48 tuntia -elokuvasta tuli iso hitti, joka käynnisti Beverly Hills kyttä -staran uran kunnolla.

– Pääsin telkkarista tuttujen ihailemieni kuuluisuuksien kanssa lounaalle. Marlon Brando soitti agentilleni nähtyään 48 tuntia -leffan. Hän halusi tavata minut. Nykyään ajattelen, että se oli todella hullua: kaikkien aikojen paras näyttelijä halusi lounaalle kanssani. En oikein osannut arvostaa sitä silloin, Murphy kertoo.

Murphy tapasi Brandon kahdesti. Ensimmäisellä kerralla L’Ermitage hotellissa Los Angelesissa ja toisella kerralla Brandon kotona.

– Hän haki minut hotelliltani. Olin kuitenkin sotkenut aikatauluni ja olin puolisen tuntia myöhässä, mutta hän odotti minua autossaan. Ajoimme hänen luokseen Mulhollandiin, enkä tehnyt muuta kuin höpötin Kummisedästä. Hän ei pitänyt siitä. Eikä pelkästään Kummisedästä vaan ihan vain näyttelemisestä. Hän kertoi minulle, kuinka näytteleminen on hevonpaskaa. ”Kuka tahansa voi näytellä!”

Brando jatkoi näyttelemistaitojen haukkumista siirtymällä toiseen legendaan.

– Tästä jutusta tietää kuinka kauan keskustelusta on aikaa. Hän sanoi minulle, ettei voi sietää sitä pentua aseen kanssa. Ihmettelin, että ketä hän oikein tarkoitti. ”No se tyyppi siitä julisteesta!”. Ihmettelin asiaa, ja kysyin, että Clint Eastwoodiako? ”Niin, sitä tyyppiä!” Brando kutsui Clintiä pennuksi, Murphy naureskelee.

Beverly Hills Cop: Axel F:stä julkaistiin eilen ensimmäiset viisi minuuttia. Ensi-ilta Netflixissä 3.7.

Lisää luettavaa