Marvel-uutukainen Shang-Chi potkaisi Jenkkien lippukassat säpäleiksi – murskasi vanhat ennätykset

Hurjaa! Nyt näyttää jo paremmalta.

Disneyllä pohditaan varmasti tällä hetkellä kuumeisesti eri julkaisustrategioiden järkevyyttä, sillä uusi Marvel -leffa Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings murskasi Labor Day -viikonlopun ennätykset.

Tämän valossa myös Marvelilla ollaan varmasti miettiväisiä Black Widow -jupakan takia. Oliko se Disney Plussan Premier Access -julkaisu sittenkään oikea strategia?

Shang-Chi potki edelliset ennätykset kumoon ja nappaa noin 85 miljoonaa dollaria pitkän viikonlopun aikana Yhdysvalloissa. Ihmiset haluavat aivan selkeästi takaisin teattereihin.

Shang-Chi tienasi avauspäivänään perjantaina korona-ajan korkeimman potin, 29,6 miljoonaa dollaria. Normiviikonlopun aikana se tienasi noin 67,8 miljoonaa, mutta Labor Dayn pitkän viikonlopun potti tulee nousemaan jopa 85 miljoonan dollarin hujakoille.

Labor Day on ollut historiallisesti melko huono elokuvaviikonloppu, koska se merkitsee yhdysvaltalaisille kesän loppua. Silloin perheet yleensä ulkoilevat, grillaavat ja juhlivat. Toisaalta yksikään Marvel-elokuva ei ole avannut Labor Day -viikonloppuna, joten sekin on yksi tekijä.

Edellistä Labor Day -ennätystä piti shokkirokkari Rob Zombie Halloween-remakellaan. Halloween tienasi 30,6 miljoonaa.

Christopher Nolan yritti samaa todella pahassa koronatilanteessa ja tulokset olivat katastrofaalisia. Tenet tienasi vain 9,5 miljoonaa dollaria Labor Dayna.

Alla Shang-Chin traileri.

YouTube video

Lähde: Den of Geek

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut